Yaptığı binalar yıkılan AK Parti'li Şahin Avşaroğlu hakkında açıklama: 'Derhal görevden el çektirdik'

Yaptığı binalar yıkılan AK Parti'li Şahin Avşaroğlu hakkında açıklama: 'Derhal görevden el çektirdik'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binlerce bina arasında AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'nun inşa ettiği yapılar da olduğu belirlenmişti. AK Parti'den tutuklanan Şahin Avşaroğlu ile ilgili açıklama geldi.

Kahramanmaraş'taki büyük yıkım sonrası kentte enkazlar kaldırma hasar-tespit çalışmaları devam ediyor.

Bu sırada AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'nun yaptırdığı binalarda da yıkımlar olduğu belirlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Avşaroğlu'nun "derhal görevden el çektirdiklerini" ifade ederken "Bundan sonraki yasal süreci kendisi takip edecek. Temel prensipler çerçevesinde gereken adımları atarız" dedi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Depremin ilk anından itibaren bölgelerde faaliyetlerini sürdüklerini belirten Kandemir, "Bir yandan yoğun bir şekilde arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Hükümetimiz de aynı anda birçok şeyi yapma gayretinde. Bütün milletvekillerimiz, MYK, MKYK üyelerimiz ve teşkilatlarımız, ilk günden itibaren sürecin içinde ve çalışmalara destek olma gayreti içerisinde." ifadesini kullandı.

 

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: DERHAL GÖREVDEN EL ÇEKTİRDİK

 

Depremin ardından bölgedeki AK Parti teşkilatlarından gelen bilgiler doğrultusunda çalışmalar yapıldığını aktaran Erkan Kandemir, şunları kaydetti:

 

"Tabii bu süreçte bize ulaşan bilgilerin tamamını da çok dikkatli bir şekilde değerlendirdik, değerlendiriyoruz. Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığımızı yapan Şahin Avşaroğlu'nun inşa ettiği yapılarda da yıkımlar olduğunu öğrenince AK Parti olarak derhal görevden el çektirdik ve yerine de bir başka arkadaşımızı görevlendirdik. Bundan sonraki yasal süreci kendisi takip edecek. Sonucunu bilemeyiz ama parti olarak bu konuda en ufak bir tavizimiz asla olmaz. Temel prensipler çerçevesinde gereken adımları atarız."

 

KAÇTIĞI İDDİALARINI YALANLADI


Öte yandan depremin ardından kaçtığı yönündeki iddialara sosyal medya hesabından yanıt veren Avşaroğlu, iddiaları yalanlarken "Deprem sonrasında ilk andan itibaren hemşehrilerimin yanında, yapılan çalışmaların içerisindeyim. İlk günden bu yana ilimizin merkez ilçeleri; Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri dışında herhangi bir yere gitmem söz konusu olmadı" demişti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum