Yargıya açık bir müdahale var

Yargıya açık bir müdahale var

BBP Genel Başkanı Destici, Ergenekon davasında tahliyelere ilişkin, "Uzun tutukluluk sürelerinin her daim yanlış olduğunu söyledik. Fakat bu tahliyelerin tamamını aynı kategoride değerlendirmek haksızlık olur" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz beldesinde yaptığı konuşmada yerel seçimler ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak yaklaşan yerel seçimlerin hem Türkiye için hem de Türk siyaseti için yeni bir başlangıca vesile olacağını söyledi.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, Ergenekon davasındaki tahliyelere ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Türkiye'nin gündemi bir anda bu tahliyeler oldu. Biz BBP olarak uzun tutukluluk sürelerinin her daim yanlış olduğunu söyledik. Fakat bu tahliyelerin tamamını aynı kategoride değerlendirmek haksızlık olur, vicdansızlık olur ve yanlış olur. Uzun tutukluluk sürelerinden dolayı mağdur olanlar vardı. Onların tahliye edilmeleri yakınlarını mutlu ettiği gibi toplumumuzun geniş bir kesimini de bizleri de mutlu etmiştir. Bu tahliyeler aynı zamanda  PKK ile sürdürülen pazarlık sürecinin, müzakere sürecinin bir neticesi olarak PKK'lılara ve KCK'lılara örtülü bir af gibi olmuştur. Bunu da kabul etmediğimizi buradan söylemek istiyorum. Yine aynı şekilde önü açık cinayetler işlenmiştir. Evet yargılama sona ermemiş olmasına rağmen milletin gözü önünde işlenen bu cinayetlerin faillerinin de tahliye edilmesi hem o cinayetlerin muhatabı olan yakınlarını kaybedenleri büyük üzüntüye sevk etmiştir, hem de toplumdaki adalet duygusunun yok olmasına, bozulmasına ve zedelenmesine sebep olmuştur."

"Millet hafızasından bunlar asla çıkmayacaktır"

Yaşanılan sürece baştan itibaren bakıldığında 17 Aralık'tan sonra yargıya açık bir müdahalenin görüldüğünü savunan Destici, şöyle devam etti:

"Yargı bağımsızlığı adeta ortadan kaldırılmıştır ve yargı çok yüksek bir sesle tartışılır hale gelmiştir. Bunun müsebbibi de 17 Aralık'ta başlayan süreçten kendini kurtarmaya çalışan hükümetin eseridir ve bunun vebali de onların omuzlarında asılı olarak kalacaktır. Belki bugün bazı soruşturmalardan sıyrılabilirler, bazılarını öteleyebilir, bazılarını ileriye atabilirler ama millet hafızasından bunlar asla çıkmayacaktır. Hükümet eliyle yargının itibarsızlaştırılması, yargı bağımsızlığının yok edilmesi, bu milletin gözleri önünde yapılmıştır. Bu durum inşallah Türkiye'de telafisi mümkün olmayan yaralar açmaz ama şu an görüntü, telafisi mümkün olmayan yaralar açacak düzeydedir."

Destici, konuşmasının ardından Kaymaz beldesi halk pazarını gezerek, esnafla bir süre sohbet etti. Ardından beldedeki kahvehaneleri ziyaret eden Destici, vatandaşlardan, partisinin belediye başkan adaylarını desteklemesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.