Yarına dikkat! Sıcaktan nefes alamayacağız

Yarına dikkat! Sıcaktan nefes alamayacağız

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini Afrika-Basra sıcaklarına bırakacak. Hava Forum, Twitter hesabından yarından (29 Ağustos) 31 Ağustos'a kadar bunaltıcı sıcakların etkili olacağını paylaştı.

Türkiye geçen haftalarda Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıklarıyla adeta kavrulmuştu. Kavurucu sıcaklıklarının ardından serin hava etkili olmuş ve sıcaklıklar 10 derece birden düşmüştü. Ancak sıcak hava dalgası yeniden kapıda.

Hava Forum, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla yarından itibaren 31 Ağustos'a kadar dikkat çekti. Yapılan paylaşımda "Ay sonunda beklediğimiz Afrika ve Basra sıcak hava karışımı ülkemize doğru yola çıktı. 29-31 Ağustos civarı bunalacağız..." ifadeleri yer aldı.

Hava Forum tarafından bugün yapılan paylaşımda ise yarına dikkat çekilerek "Yarın (Salı) Afrika sıcakları ülkemize giriş yapacak. 29-31 Ağustos sıcaktan bunalacağız. Ama üzülmeyin, Balkanlar 1 Eylül Cuma akşamından itibaren devreye girmek için kolları sıvadı. Afrika ile Balkanlar arasında yapılan anlaşmaya göre hafta sonu Balkanlar, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'yu ziyaret edecek. Sıcaklıklar 25-27 derecelere inecek. Ara ara yağmur da yağacak. Balkanların rezervasyonu şimdilik 2-3 günlük gözüküyor" denildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.