Yasağa aldırmayan CHP'li belediyede mesajla işçi kıyımı yaşandı 

Yasağa aldırmayan CHP'li belediyede mesajla işçi kıyımı yaşandı 

Pandemi döneminde işten çıkarmanın yasaklanmasına rağmen CHP'li Beşiktaş Belediyesi 12 işçiyi mesajla işten çıkarttı. 

CHP'li Beşiktaş Belediyesi, hiçbir gerekçe göstermeksizin taşeron firmada şoför olarak çalışan 12 işçiyi, 31 Ağustos’ta cep telefonlarına gönderdikleri kısa bir mesajla işten çıkarttı. 

İşçiler, işten neden çıkartıldıklarını öğrenmek ve haklarını aramak için Beşiktaş Belediyesi önünde bir araya gelerek 10 gündür eylem yapıyor.

Yıllardır çalıştıkları belediyeden kısa bir mesaj ile çıkarılan işçiler belediye binasına alınmadıklarını ve kendilerinin yerine müdürlerin yakınlarının işe alındıklarını belirttiler.

 

isci10.JPG

 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Kararı ile İş Kanunu uyarınca işverenin çalışanını işten çıkarma yasağının, 2 ay daha uzatıldığını söyleyen işçiler haksızlığa uğradıklarını ve haklarını hukuki yolla arayacaklarını ifade ettiler.

Dört gözle işine dönmek istediğini söyleyen Abdurrahim Kargı, “Hiçbir gerekçe sunulmadan 12 arkadaşımızın işine son verdiler. Biz de yetkili mercilere gittik ve neden çıkartıldığımızı sorduk 'bilmiyoruz' dediler. Müdürlerimizle görüşmek istedik ama bizimle görüşmek istemediklerini söylediler. Ağustos ayının 31’inde Dünya Barış Günü’nde bizi hayata küstürdüler. Dört gözle işimize dönmeyi bekliyoruz ve bu pandemiden dolayı da başka iş bulamıyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenmek istiyorum ırk, din, memleket ne olursa olsun, hiçbir zaman bizim partimiz içerisinde işçiler ekmeğinden olmayacak demişti” dedi.

 

isci47.JPG

 

Belediye binasına alınmadıklarını belirten Mustafa Ünüvar, “Kendi aramızda çok büyük şoka uğradık. Ne olduğunu bilmiyoruz ve hiçbir şekilde bize bir açıklama yapılmıyor. Kime başvurduysak bizi hep geri çevirdi. Biz sadece kısa bir mesajla işten çıkartıldık ve belediye binasına da giremiyoruz. 12 arkadaş bu muameleyi haketmediğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kendi yakınlarını işe almak için işten çıkarıldıklarını söyleyen Mikail Paşa, “Biz Beşiktaş Belediyesi personeli değilsek bu kartı bize neden verdiler ve bizi çıkartıp yerimize 15 kişi aldılar. Bizim garaj amirimiz hiçbir iş yapmamasına rağmen aylık 14-15 bin liraya yakın maaş alıyor. Ayrıca oğlu bile bu birimde çalışırken biz neden ortada kaldık. Şefin tüm yakınları, akrabaları bu birimde çalışıyor. 5-6 senelik elamanı çıkartıp yerine kendi yakınlarını işe aldılar” diye konuştu.

 

isci175858.JPG

 

Bu kadar emek verdiğimiz halde işten çıkarıldığını belirten Abdullah Yıldız, “Gece gündüz çalışıp mesailerimizi bile almadan yola çıkıyorduk. Bu kadar emek verdiğimiz halde bizi işten çıkarttılar ve herhangi bir açıklama yapmadılar” ifadelerini kullandı.

 

isci175854474.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.