Yavaş Halis Toprak’tan sonradan düzenlenen makbuzla tahsilata kalkışmış

Yavaş Halis Toprak’tan sonradan düzenlenen makbuzla tahsilata kalkışmış

Mansur Yavaş’ın sahte senetle 600 bin dolarlık tahsilat olayı bitmeden yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Yavaş Halis Toprak’ın Yargıtay dosyalarını takip etmek için anlaştığı ücreti alamayınca makbuz kesip icra takibi başlattı.

Sahte senetle 600 bin doları tahsil etmeye kalkışınca mahkemelik olan CHP Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş merhum iş adamı Halis Toprak'ın Yargıtay'daki dosyalarını vekalet almadan takipçilik yaptığı ortaya çıktı.

Böylece Yavaş’ın, resmi bir kayıt altına alınmayan takipçilik çalışmasıyla yine vergi kaçırdığı ortaya çıktı. Yavaş, protokol imzaladığı merhum Halis Toprak'ın Yargıtay'daki dosyaları için anlaştığı ücreti alamayınca sonradan 187 bin 500 TL'lik makbuz keserek işadamı hakkında icra takibi başlattı.

Mansur Yavaş, İstanbul Beşiktaş'ta olan Toprak Holding'in sahibi Halis Toprak ile Yargıtay'taki dosyalarının takibi için 2013'te bir protokol imzalandı. Takipçilik için 150 bin TL karşılığında imzalanan 'hukuki danışmanlık' protokolünün en dikkat çeken maddesi ise, Halis Toprak ile Mansur Yavaş arasında vekaletname yapılmadığı oldu. Yani verilen hizmet resmi kayıtlara geçmeyecekti.

Bir süre sonra Halis Toprak'ın parayı ödemediğini gerekçesiyle Mansur Yavaş, KDV ile birlikte 187 bin 500 TL'lik makbuz keserek iş adamının dosyasını Ankara 8. İcra Müdürlüğü'ne verdi. 

GİZLİ KAMERA VE SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI 

Öte yandan günlerdir konuşulan sahte senedi icrada tahsil etmeye çalışınca mahkemelik olan Mansur Yavaş'ın çek-senet tahsilatçıları üzerinden sahte senedin parasını istettiği kamera ve ses kayıtları ortaya çıktı.

Yavaş, işadamı Necmettin Kesgin adına düzenlenen sahte senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışmış, iki isim arasında 5 yıl süren mahkeme sürecinin ardından mahkeme Necmettin Kesgin'i haklı bulup Yavaş'ı tazminat ödemeye mahkum etmişti. Yine başka bir mahkeme ise Kesgin'e 4 yıl hapis cezası vermişti.

Ortaya çıkan videoda, eski bir HSK üyesi olduğu öğrenilen kişi, Mansur Yavaş için aracı olduğu, Mansur Yavaş'ın elindeki görüntülere karşılık para istediği görülüyor. Başka bir ses kaydında ise, bir mafya üyesinin telefonda Kesgin'i parayı ödemesi için tehdit ettiği anlaşılıyor. 

HSK ÜYESİ ARACI OLDU

Videoda 12 Mayıs 2015 tarihinde HSK üyesi olan kişi Mansur Yavaş'ı arayarak Necmettin Kesgin için aracı oluyor ve konuşmalar şu şekilde sürüyor;

- Başkan nerelerdesin?

- Datça'da.

- Şimdi bak başkan, Necmettin'le beraberiz. (Parayı getirmiş de) Sendeki belgelerin tümünü bana teslim edeceksin. Şeyi de getirmiş... Dövizi de getirmiş. Onu teslim edeceğim, şeyler bende kalacak...

- Eyvah eyvah.. O zaman cuma günü. E tamam olur o zaman. Biz şeyde, Minasera'da oturuyoruz ya. Açık, açık burası açık da, istersen büroya getirsin. Büro açık değil mi? Tamam. Bak şimdi Necmettin ile ilgili kaset, ses, görüntü her ne varsa onların tamamını getirsin bana tamam mı? (Görüntü kasetleri, CD'leri) O iki belge de gelsin. Yav ver onları da, bende duracak.

- Tamam, tamam. Şeyler gelsin. Tamam, büroya getirsin, oldu. Haydi görüşürüz, sağol.

Telefon görüşmesinin ardından Kesgin Yavaş'ın kendisine yaptığı kaset ile ilgili olarak HSK üyesine "Ben şimdi Mansur abinin... Benim görüntülerimi servis etmişler ya ona. O görüntülerimi kim servis etmiş? Bir de görüntülerimi istiyorum ben" diye cevap veriyor.  

HSK üyesi ise "Görüntülerini şimdi vermez. Ama kimden aldığını sorayım. Gerçi bu delikanlılığa sığmaz şimdi" karşılığını veriyor.

TEHDİTÇİ KİŞİ TELEFONLA ARADI 

Mansur Yavaş adına tehdit eden kişi Necmettin Kesgin ile telefon görüşmesi:
- Alo
- Efendim
- Bizim başkanın seninle bir vekalet davası var, vekalet ücreti var alacağı.
- Evet?
- Bununla ilgili bir görüşelim seninle olur mu? Başkanımız senin bir davana katılmış kardeş, doğru mu yani?
- Başkan dediğin kim bana bir söyler misin? Başkanım başkanım dediğin kim?
- Aynen o başkan kardeş, sen doğru anladın.
- Mansur Yavaş adına arıyorsun öyle mi sen?”

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum