Yavaş HDP ile ilgili sözlerinde geri adım attı!

Yavaş HDP ile ilgili sözlerinde geri adım attı!

Sahte senet skandalıyla iki haftadır gündemden düşmeyen CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, "HDP'liler rehabilite edilmeli' açıklamasında geri adım atarak ‘dilim sürçmüş olabilir’ açıklamasını yaptı.

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkındaki sahte senet iddialarına karşın, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında açıklamalarda bulundu.

Yavaş, "Her biji Mansur' diye duvarlara yazı yazanlardan Ankara adına hesap soracağım" dedi. Yavaş, tepki çeken, "HDP'liler rehabilite edilmeli" sözleri için de, "Dilim sürçmüş olabilir" ifadesini kullandı.

Kendisine sahte senet verdiğini söylediği Necmettin Kesgin'in, "Mansur Yavaş'a ödeyeceğim diyerek parayla kaçtığını" söyleyen CHP Ankara adayı Yavaş, "Bana sahte senet verdiğini ben ispatladım ve o kişi ceza aldı. Kamuoyunda bilinen bir imajım var götürüp bile bile sahte senetle iş yapar mı? Bu şahsı şikâyet eden benim" diye konuştu.

Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yargının Yavaş'la ilgili kararı kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralı hemşehrimizi de ödetme durumuna düşürür" sözleri hatırlatılması üzerine, "Erdoğan en azından bana bir sorsaydı" cevabını verdi.

Yavaş'ın TV programında ki açıklamalarından satır başları şöyle:

"Avukatlık işimiz vardı, büyük şirketin avukatıyım bu arkadaş da o şirketin aracısı olarak girmiş. Avukatlık ücreti karşılığı şirketin bana ödemesi gereken bir para var. Bu arkadaş da Mansur Yavaş'a ödeyeceğim diyerek parayla kaçtı. Bana sahte senet verdiğini ben ispatladım ve o kişi ceza aldı. Kamuoyunda bilinen bir imajım var götürüp bile bile sahte senetle iş yapar mı? Bu şahsı şikâyet eden benim. Bu şahsın bilgisayarında müstehcen görüntüler var.”

TEKZİBİMİZ PİNPON TOPU GİBİ GERİ DÖNÜYOR

Bazı kanalların ‘Mansur Yavaş'ın bilgisayarında müstehcen görüntüler var’ diye yayınlar olduğunu belirten Yavaş, “İki kişinin arasındaki yargılama kimi ilgilendirir bu kadar? Önce yargısız infazı basında yaptılar, şimdi yargı kısmına geldi. Savcılık soruşturma başlatmadan onların verdiği dilekçe bazı basın organlarında konuşuluyor. Bunu bir yerden hatırlıyoruz değil mi. İş neye döndü biliyor musunuz tekzibimiz pinpon topu gibi geri dönüyor.” İfadelerini kullandı.

BENİMLE İLGİLİ AÇILMIŞ HİÇ BİR SORUŞTURMA YOK

Erdoğan’ın açıklamaları hakkında da konuşan Yavaş, “Benimle ilgili açılmış hiçbir soruşturma yok. Hiç mahkeme kararı olmadan kendisine aday oluncaya kadar ileri sürülmeyen iddiaların ileri sürüldü. Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği bir söz var; 'Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.' Dolayısıyla kalkıp suç makinasının arkasına sığınan birilerinin adına, en azından bir sorsa. Basının bu şekilde iddialarda bulunması Allah'ın da gücüne gider.” dedi.

HDP’YE OY VEREN YARIN MHP’YE DE OY VEREBİLİR

HDP’li Hasip Kaplan'ın tepkisine ve HDP’li Temelli'nin açıklamalarına da değinen Yavaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “HDP'ye oy veren seçmene bu kadar yüklenmek yersiz. Bunlar yarın öbür gün başka bir partiye de oy verebilir diyorum. Ben HDP'nin oylarıyla değil 6 milyonun Ankaralının oyuyla seçileceğim. Neden sizin oylarınızla seçileyim? HDP'ye oy veren seçmen yarın MHP'ye bile oy verebilir. Siz bunları vatan haini olarak gösteremezsiniz diyorum.”

HDP’LİLER HAKKINDAKİ AÇIKLAMASINDA GERİ ADIM ATTI

Mansur Yavaş’ın HDP ile ilgili bir açıklamasında ise geri adım atarak, "HDP'liler rehabilite edilmeli" derken dilim sürçmüş olabilir. Benim yargılattığım insan Fatih Altaylı'ya mesaj atıyor, bana soru sordurtuyor. Ayrıca duvarlara yazı yazdığı için zannedersiniz ki hepsi yan yana gelmiş ateş etmek için bekliyor ama ben hepsine yanıt verdim.” dedi.

BUNLAR BİZE DÖVİZİN FIRLAMASI OLARAK DÖNER

Yavaş kendisiyle ilgili konuların bu kadar çok konuşulmasının ülkeye dövizin fırlaması olarak döneceğini iddia ederek, “Ankara adliyesinde şahit olduğumuz, bizimle ilgili verilen dilekçelere bakıyorum, çok üzülüyorum. Bütün dünya bunu izliyor, bunun bize nasıl döneceğini biliyor musunuz? Yarın dövizin fırlaması, ekonomiye, yargıya hiç kimsenin güven duymaması. 10 puandan fazla fark olacak, kazanacağım. Şu yapılanlara bakılırsa aklı başında kimse bunu yapmaz.” İfadesini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.