Yavaş’ın cevap veremediği sorular Sahte senet skandalı büyüyor

Yavaş’ın cevap veremediği sorular Sahte senet skandalı büyüyor

Türkiye bir haftadır Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın karıştığı sahte senet skandalını konuşuyor. Basın açıklaması yapan Yavaş, iddialara cevap veremedi ve kesinleşmiş mahkeme kararlarına da açıklık getiremedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş bir haftadır belgeleriyle ortaya çıkan sahte senet olayında ancak bugün bir basın açıklaması yaptı. Ancak Yavaş iddialar hakkında cevap vermediği gibi olayı siyasi olarak yorumladı. 

YAVAŞ GAZETECİLERDEN SORU ALMADI 

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, bugün hakkındaki 600 bin dolarlık sahte senet iddialarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Mansur Yavaş, toplantı sonunda gazetecilerden soru almadı.  

mansur-yavas-siyasetcafe-008.jpg

Mansur Yavaş, davalı olduğu Necmettin Kesgin hakkında şantaj, tehdit, şizofren ve sahtecilik suçlamalarında bulundu. Bir dönem Yavaş'la yakın arkadaş olan ve birlikte iş yapan Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz'dan bir açıklama geldi.

yavasbelge1.jpg

MANSUR YAVAŞ'A; HODRİ MEYDAN BERABER TV'YE ÇIKALIM…

Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz, "Mansur Yavaş'ın basın toplantısında müvekkilim Necmettin Kesgin ile ilgili yaptığı açıklamalar tamamen gerçeklerin çarpıtılmasından ibarettir. Mansur Yavaş ile karşılıklı olarak hukuki belgeler üzerinden kamuoyu huzurunda tartışmaya hazırım. Güç ve nüfuz baskısı altında yıllarca müvekkilim mağduriyet yaşamıştır. Basın toplantısında soru almayan Mansur Yavaş bakalım bizim soracağımız sorular karşısında cevap verebilecek mi?" ifadelerini kullandı.

yavasbelge2.jpg

Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz’ın hazırladığı 

İŞTE MANSUR YAVAŞ'IN CEVAP VEREMEDİĞİ SORULAR!

1 - Sahte bir senedi icra takibine koymanız nedeniyle para cezası ve kötü niyet tazminatına çarptırıldığınıza dair Yargıtayca onanmış bir mahkeme kararı olduğu doğru mudur?

2 - İhtilaflı olduğunuz Necmettin Kesgin ile ne tür bir alacak verecek ilişkiniz oldu. Aranızda bir avukatlık sözleşmesi veya bir mal ve hizmet alımı sözleşmesi yaptınız mı? Bu alacak verdiğiniz hangi hizmetin karşılığıdır?

3 - Necmettin Kesgin isimli vatandaş, daha önce yakın arkadaş olduğunuzu söylüyor. Bunun birçok şahidi olduğunu ifade ediyor; Madem ben bu kadar kötü bir insanım niçin benimle bu kadar yakın dostluk kurdu. Aramızdaki dostluk benden haksız yere para tahsil etmek istemesiyle bozuldu. Beni uzun zaman telefon mesajlarıyla tehdit etti diyor. Buna ne diyorsunuz?

4 - Yargıtayda iş takibi yaptığınız iddia ediliyor. Kimin için yaptınız? Samaş mı Necmettin Kesgin mi?

5 - Ortada iki senetten bahsediliyor. Gerçek olduğu bilinen senette asıl muhatabın Samaş olduğu anlaşılıyor, ki asıl senet olarak icraya koyduğunuz senetin ilk muhatabı ve cirantaları Samaş şirketleridir. Neden Samaş şirketini değil de Necmettin Kesgin'in üzerine gitmek istediniz ve bunu sahte olduğu mahkemece tescil olunan bir senet üzerinden yaptınız?

6 - Bazı dava dosyalarında avukatlarınızın verdiği dilekçelerde bizim borçlumuz Samaştır, Necmettin Kesgin ile bir ilgimiz yoktur, alacağımız yoktur beyanlarınız doğru mudur? Bu ikrarınız doğruysa neden sadece Necmettin Kesgin hakkında icra takibi yaptınız? Samaş hakkında niçin yapmadınız?

7 - Samaş'tan olan alacağınızı tahsil ettiniz mi veya ibralaştınız mı?

8 - Tahsil veya ibralaşma varsa bununla ilgili serbest meslek makbuzunuz var mıdır ve buna ilişkin kanuni vergi ödemelerinizi yaptınız mı? Ne kadar vergi ödediniz?

9 - Yanınızda sekreter olarak çalıştırdığınız ve ceza davasında şahit olarak dinlenen kadın beyanında 2013'ten bu yana çalıştığını ileri sürmektedir, bu kadın iş yerinde ne zaman çalışmaya başlamıştır? Bu kadının sizin yanınızda çalıştığını söylediği tarihlerde bir taşeron şirketin yemekhanesinde çalıştığı doğru mudur?

10 - Alacağınız ne kadardır ve bu alacağınızı hangi senet temsil etmektedir? Sahte senet mi yoksa tahsile koyduğunuz zaman aşımına uğrayan başka bir senet mi?

11 - Hakkınızda açılan davada görevi kötüye kullanma suçundan mükerrer tahsilat yapmaya çalıştığınız ileri sürülmektedir bu doğru mudur? Borcunuz olmadığını söylediğiniz bir kişiden aynı konuyla ilgili neden 2. kez senet aldınız ve aynı bedelli iki senedi neden icraya koydunuz?

12 - Necmettin Kesgin'e ait bilgisayarın sizde olduğu ve bu bilgisayarda bulunan görüntülerden dolayı Necmettin Keskin'i tehdit ettiğiniz iddia ediliyor. Bu bilgisayar halen sizde mi? Necmettin Kesgin'e ait ise size nasıl ve hangi yollarla ulaştı.

13 - Yaşadığınız hukuki süreçlerden, CHP yönetiminin adaylık belirleme sürecinde bilgisi var mıydı?

14 - Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesi'nin 2015/589 esas, 2016/79 karar numaralı dosyasında, 329 bin 736 lira "kötü niyet" tazminatı ve 164 bin 868 lira alacağa istinaden de para cezası verilmesi de mi yalan?

15 - Bu dosyanın 27 Şubat 2016 tarihli gerekçeli kararında "Delillerin tartışılması ve değerlendirilmesi" sonucu yaptığın hukuksuzluklar sabit görülmedi mi? Bu da mı yalan?”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.