Yazıcıoğlu'nu devletin içindeki çeteler..

Yazıcıoğlu'nu devletin içindeki çeteler..

Yazıcıoğlu'nun ölümünde devlet içindeki çetelerin etkisi olduğunu düşünüyorum.

İşler, "Sayın Başbakanımızın da rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu ne kadar sevdiğini, ilişkilerinin ne kadar iyi olduğunu dünya alem bilmekte. Bu yapılar ortaya çıktıktan sonra doğrusu ben düşünmedim değil, rahmetli Yazıcıoğlu'nun suikastinde devlet içindeki çetelerin etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama olayları farklı yöne çekmek ve seçim öncesinde sansasyon yaratmak için de birtakım iddialarda bulunacaklarını zaten bekliyoruz. Fakat bugünden sonra ortaya dökülen bilgiler ve çıkan gerçekler karşısında milletimiz hakikatleri gördü. Bundan sonra bu tür karalama, tehdit ve şantajların milletin nezdinde itibarı olmayacağını düşünüyorum." dedi.


Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gündemlerinde AK Parti olarak üç dönem kuralıyla meşgul olunmadığını belirterek, "Biz şu an 30 Mart yerel seçime kilitlendik ve hedefimiz 30 Mart seçimlerinde büyük bir başarıyla Türkiye genelinde çıkmak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Yenimahalle Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneğinde düzenlenen programa katıldı.

İşler, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Hüseyin Çelik'in üç dönem kuralına ilişkin tabandan baskı olduğunu, bunun ilerleyen günlerde değişebileceği yönünde açıklamaları oldu, AK Parti'nin bununla ilgili çalışması olacak mı?" sorusunu İşler, şöyle yanıtladı:

"AK Parti olarak 30 Mart seçimlerine kilitlenmiş durumdayız. Dolayısıyla partimizin gündeminde böyle bir konu olmadığını biliyorum. 30 Mart'tan sonra gelişen olaylar çerçevesinde bu konu belki gündeme alınabilir ama Sayın Başbakanımızın bu üç dönem kuralıyla ilgili açıklamaları oldu. Başbakanımız, bu üç dönem kuralına uyacağını kesinlikle söyledi. En son kapalı bir toplantıda yapmış olduğu konuşmadan basına yansıyan olaylarda 'benden sonra parti bir değişikliğe gidebilir' şeklinde bir ifadesi söz konusu oldu. Ben de kendisinden bizatihi bunu duyma fırsatım olmadı. Fakat şu an için bizim gündemimizde AK Parti olarak üç dönem kuralıyla meşgul olma yok. 30 Mart yerel seçimlerine kilitlendik, hedefimiz 30 Mart seçimlerinde büyük bir başarıyla Türkiye genelinde çıkmak. Birileri sürekli bu konuyu gündemde tutma gayretindeler. Ama bu konuda partimizin ve Sayın Başbakanımızın tavrı gayet net. Zaman içinde değişiklik olur mu olmaz mı zamanı geldiğinde görürüz."

Gelişen şartların nasıl olacağını bilemediklerini, dolayısıyla bunun anayasa kuralı olmadığını, partinin tüzüğündeki bir konu olduğunu dile getiren İşler, "Zaman, şartlar neyi getirir bilemiyoruz, eğer şartlarda bir değişiklik olursa parti elbette ki bunu değerlendirir. Sayın Başbakanımız da zaten onu söyledi" dedi.

-"Facebook, Youtube'un kapatılması söz konusu olamaz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Facebook ve Youtube'un kapatılması yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine İşler, "Facebook, Youtube konusu ise teknolojik olarak zaten bunun kapatılması söz konusu olamaz" dedi.

İnternet yasasında yapılan değişikliği hatırlatan İşler, yasanın kişisel haklara saldırıya, özel hayatın ihlaline yönelik bir düzenleme olduğunu söyledi.

Bu düzenleme çerçevesinde, geçmişte geç müdahale edildiğini, 5 ila 7 gün en erken bu yayınların internette kullanımda olduğunu ifade eden İşler, şöyle konuştu:

"Ama şimdi hızlı bir şekilde müdahale edilecek, yayın durdurulacak, hemen 24 saat içinde mahkeme kararı alınması zorunluluğunu getirdik. Eğer durdurulan yayınla ilgili mahkeme kararı çıkarsa yayından kaldırılmış olacak, tersi bir karar çıkarsa o zaman yayın devam edecek. Eskiden mahkeme kararı olduğunda internet sitesi toptan kapatılıyordu. Biz ise ilgili sayfanın kapatılmasını gündeme getirdik. Böylece yaptığımız düzenlemeyle ilgili sayfa kapatılacak ama şimdi internete düşen bir şey hemen Facebook'a, Youtube'a düşüyor. Normal internette diyelim ki mahkeme kararıyla yasakladınız, mahkeme hayır gösterilemez, kişisel haklara aykırıdır, özel hayatın ihlalidir şeklinde karar verdi ve bunu yayından kaldırdı. Aynı yayının Youtube da devam etmemesi gerekiyor. Sayın Başbakanımızın söylediği de o. Dolayısıyla normal internette yasak olanın Youtube, Facebook ve diğer sitelerde de yasak olması gerekir, konu bundan ibaret."

-"Seçimlerden önce Meclis'in toplanacağı kanaatinde değilim"

"CHP'nin bir çağrısı vardı, bakanlarla ilgili fezleke 26 Mart'ta Meclis'te olacak ve okunmasını istiyor anamuhalefet, bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu ise İşler, "Meclis şubat sonunda kapandığı zaman bize yapılan duyuruda nisanda Meclis'in toplanacağı kararı alındı. Meclis'in toplanması için başkanlık divanın toplanması lazım. Başkanlık divanı toplanıp da böyle bir karar alır mı almaz mı, benim bildiğim seçimden önce bunun mümkün olmayacağı yönünde. Ha seçimden önce okunmuş ha 1 hafta sonra seçimden sonra okunmuş, bunun bir şey değiştireceğini zannetmiyorum. Dolasıyla seçimlerden önce Meclis'in toplanacağı kanaatinde değilim" şeklinde yanıtladı.

-"30 Mart seçimleri paralel yapı için ölüm kalım meselesi"

"Bir gazetede yer alan paralel yapının, Erdoğan, Hayrettin Karaman'dan fetva aldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun infaz emrini vereceği yalanıyla montaj yapılacağına dair haberi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna İşler, şöyle cevap verdi:

"Seçime kadar artık her türlü karalama, tehdit, montaj, şantaj hepsi sahneye konulacak diye bekliyorum. Çünkü paralel yapı için 30 Mart seçimleri onlar açısından da ölüm kalım meselesi haline geldi. 30 Mart'ta AK Parti yeniden milletten güven alarak güçlü bir şekilde çıkarsa kendilerinin sonunun geleceğini biliyorlar çünkü bu yapıyla şu an Türkiye Cumhuriyeti'nde mücadele eden yegane güç AK Parti. Dolayısıyla onlar için biz büyük bir tehdit oluşturuyoruz ve 30 Mart'a kadar her türlü karalama kampanyasına kalkışacaklar."

"Hayrettin Karaman hocamız son derece muhterem bir insan" diyen İşler, öyle bir fetvayı onun vermesinin akla gelemeyeceğini, düşünülemeyeceğini, bunun Karaman'a hakaret olduğunu söyledi.

İşler, şunları kaydetti: "Sayın Başbakanımızın da rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu ne kadar sevdiğini, ilişkilerinin ne kadar iyi olduğunu dünya alem bilmekte. Bu yapılar ortaya çıktıktan sonra doğrusu ben düşünmedim değil, rahmetli Yazıcıoğlu'nun suikastinde devlet içindeki çetelerin etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama olayları farklı yöne çekmek ve seçim öncesinde sansasyon yaratmak için de birtakım iddialarda bulunacaklarını zaten bekliyoruz. Fakat bugünden sonra ortaya dökülen bilgiler ve çıkan gerçekler karşısında milletimiz hakikatleri gördü. Bundan sonra bu tür karalama, tehdit ve şantajların milletin nezdinde itibarı olmayacağını düşünüyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.