Yazıcoğlu davasında yeni gelişme

Yazıcoğlu davasında yeni gelişme

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davanın müdahil avukatlarından Kemal Yavuz, 20 sanık hakkındaki takipsizlik kararına itiraz edeceklerini bildirdi.

Verilen takipsizlik kararını kabul etmediklerini vurgulayan Kemal Yavuz, şunları söyledi:


"Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında sanık sayısı 109'a ulaşmış ancak Kahramanmaraş'a geldiğinde 130 klasör incelenmeden ve tape kayıtları okunmadan, alelacele bir şekilde belki de bir talimatla dosyanın bir an önce üzerinin kapatılması arzusuyla takipsizlik kararı verilmiş. 20 şüpheliye, 'kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık, silahlı terör örgütüne üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme' suçlarından takipsizlik verildi. Bu 20 kişinin içerisinde 9 kişi hakkında "nitelikli hırsızlıktan" dava açılacağı da bildirilmiş durumda. Bunlar hakkında hırsızlıktan dava açılması bizi tatmin edecek bir şey değil. Çünkü dağın başında eksi 20 derecede 2 bin 200 rakımda kimse hırsızlık yapmaya gidecek durumda değil. O malzemelerin edeceği 300 - 500 dolara da o kişilerin ihtiyacı yok."

Hırsızlık olarak değerlendirilen olayda şüphelilerin sadece GPS cihazını alıp, başka şey almamasının düşündürücü olduğuna işaret eden Yavuz, "Parça parça dava açmak suretiyle dosya kapatılmaya çalışılıyor. Hiç kimse hedefine ulaşamayacak. Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesine, 20 sanık hakkındaki takipsizlik kararına itirazda bulunacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.