Yazlık kiralarında büyük artış: Satılık ev fiyatını geçti!

Yazlık kiralarında büyük artış: Satılık ev fiyatını geçti!

Koronavirüs salgını etkisiyle yazlık evlere talep artınca fiyatlar da yükseldi. Villa kiralarının satılık daire fiyatlarını yakaladığı bildiriliyor.

Salgın sonrası büyük kentlerden kaçmak isteyenlerin çoğalması sonucu Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lirayı bulurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor. Alaçatı’da geçen yıl 200 bin liraya sezonluk kiralanan villa için bu yıl istenen rakam 300 bin TL.

Salgın süreci hem tatil alışkanlıklarını hem de çalışma hayatını derinden etkiledi. Aileler kendilerine özel bir evde tatili seçerken, uzaktan çalışmayla birlikte yazlık evlere talep arttı. Pandemi ikinci yılında da etkisini gösterince yazlıklara ilgi katlanarak devam etti ve kira fiyatları daha da yükseldi. Hatta popüler il ve ilçelerdeki lüks villa kiralarıyla başka bir bölgeden ev satın almak dahi mümkün hale geldi. Biz de en çok tercih edilen bölgelerdeki gayrimenkul danışmalarıyla konuştuk. İşte yazlık kiralarında son durum:

1 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün yaptığı habere göre Bodrum’da geçen yıl başlayan fiyat artışının bu yıl da sürüdüğünü belirten gayrimenkul danışmanlık ofisi sahibi Burcu Güngör Tezal, “Geçen yıl aylık 20 bin TL olan yazlık evler 30 bin TL civarında kiracı bulmuştu. Bu yıl aynı şekilde talep devam ediyor, Ortakentyahşi‘de geçen yıl aylık 30 bin TL olan yazlıklar bu yıl 45 bin TL’ye rahatlıkla kiracı buluyor. Bardakçı Koyu’nda geçen sene aylık 70 bin TL olan 5 odalı, müstakil, havuzlu, lüks bir villanın fiyatı bu sene aylık 100 bin TL olarak güncellenmiş durumda. Bodrum Yalıkavak gibi bazı lokasyonlarda Euro bazında kiraya verildiği için zam yapılmayan ve sadece 1 aylık kiralama fiyatı ortalama 350 bin TL’yi bulan ultra lüks yazlıklar da mevcut. Sezonluk kiralamalarda en çok talep gören bölgeler; Yalıkavak, Türkbükü, Ortakent Yahşi ve Gündoğan. Müstakil evlerde özel havuz ve deniz manzarası, tatil sitelerinde ise siteye özel plaj olması en çok gelen talepler arasında. Müstakil villalarda fiyatlar 3 aylık en az 100 bin TL’den başlıyor. Yalıkavak, Türkbükü gibi lokasyonlarda villanın durumu yani konfor derecesi, imkanları, manzarası ve plaj kullanımına göre 3 aylık 350 bin TL’den başlayıp 1 milyon TL’ye kadar uzanabiliyor” diye konuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.