YDG-H itirafçısından şok sözler! Bizi yabancılar eğitti

YDG-H itirafçısından şok sözler! Bizi yabancılar eğitti

Cizre, Silopi ve Sur'daki eylemlerde ön plana çıkan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'den kaçan bir itirafçının şok sözleri, Türkiye gündemine damga vurdu. İşte haberin ayrıntıları;

PKK tarafından bir süre önce 'onlar sivil gençler, bizimle alakası yok' denilerek masum gösterilmeye çalışılan YDG-H'nin gerçek yüzü ortaya çıktı. Örgütten kaçan bir itirafçının sözleri, Türkiye'nin nasıl bir tehditle karşı karşıya olduğunu açıkça ortaya koydu. A Haber'de yayınlanan Arka Plan programında gençleri ölüme gönderdiklerini söyleyen militan, Kandil'de bomba ve silah eğitimi aldıklarını, ayrıca HDP'li belediyelerin araçlarıyla bilgi topladıklarını anlattı.

Örgüte 2012 yılında katıldığını ve gençlik faaliyetlerinde yer aldığını anlatan militan, hücre evlerinde eğitimler alındığını ve belli bir eğitimden geçirildiğini söyledi. Aslında bütün farklı ülkelerin buradaki Kürtlerin varlığını kabul ettiği, bütün bu ülkelerin Kürtleri desteklediğini ve Kürdistan'ın kurulmasının yakın olduğu şeklinde beyinlerin yıkandığını belirten militan, “Bizi de inandırarak, ütopik bir hayalle biz böyle bir maceranın içerisinde yer aldık" dedi.

Kürtlere hizmet etmiyor

YDG-H'nin şehirlerdeki eylemlerine yönelik sivilleri, yaşlı, çoluk çocuk gözetmeksizin yaptıkları eylemlere şahit olduğunu söyleyen militan, bu hareketin gerçekten Kürtlere, Kürt çocuklarına hizmet ettiğine inanmadığını, bu yüzden de örgütten kaçtığını açıkladı.

Gençlik hareketinden kaçan militan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Örgüt aslında şu an YDG-H'nin ilk kuruluşu tamamen gidip dağ kadrolarında eğitim alıp gelen gençlerden oluşuyordu. Hücre evleri var, dağ kadroları geliyor bunları eğitime tabi tutuyorlar. 1,2,3 ay kesinlikle dışarıya çıkmak yasak. Aile ile iletişime geçmek yasak. İdeolojik eğitimden geçiyorlar. Tabi bu eğitimlerin tamamı dağ kadrosu tarafından veriliyor. İşte patlayıcı eğitimi, suikast eğitimi, istihbari eğitimler veriliyor. Bütün bu eğitimlerden aşama aşama geçtikten sonra artık sahaya sürülüyor.'

Kürt halkını savunmuyorlar

YDG-H'nin aslında kontrolden çıktığını, her ne kadar da YDG-H sivil bir harekettir izlenimi yaratılmaya çalışılsa da örgüt bunların sivil olmadığı örgüt tarafından silahlı eğitimden geçtiği anlaşıldığı için YDG-H'i fes edip YPS adı altında birleşildiği de aktarıldı.

Kaçan militan, “Yani şu anda YPS'nin amacı güyağı hükümet, devlet sivilleri katlediyor izlenimini yaratmak istiyorlar. Tabi daha önce de belirttiğim gibi özellikle bu bölgede Kürt hareketinin bu şekilde terörize edilmesinin en büyük etkenlerinden bir tanesi çevremizdeki dış güçlerdir. Bunu Türkiye'ye karşı bir koz olarak kullanıyorlar. Bunlar Kürt halkını savunmuyor. Kürt halkını savunmak çoluk çocuğu katletmek değil. İnsanların evinin önünde hendek kazmak değil" dedi.

“İslam dini yok sayılıyor"

Örgütün içinde yabancıların da olduğunu, çok yabancıyla karşılaştığını belirten militan, “Tabi bizi yabancılar konusunda şöyle uyutuyorlardı; İran'dan gelen Kürtlerdir, ya da Irak'ın belli bölgesinden gelen Kürtlerdir. Halbuki değil, Kürt'ün boynunda Haç ne arar? Tabi Haç dövmesi olan var, Haç bileklik olan var, Haç kolye olan var, İncil okuyan var. Zaten bu YPS İslam dinini tamamen yok sayıyor. İnanç olarak Zerdüştlük daha ağır basıyor. Avesta kitabı daha çok okutuluyor. Avesta kitabı üzerinde eğitimler veriliyor. Avesta felsefik bir kitaptır onun üzerinden eğitimler veriliyor. Aslında dini olgulara zaten inanılmıyor. Yabancı savaşçılar da vardı yani. Mesela birçok yabancı insan gelip bizi eğitiyordu. Tercümanlar vasıtasıyla bizi eğiten yabancılar da vardı" diye konuştu.

Örgüt insanlara acımıyor

Fırsatını bulup kaçmak isteyenlerin çok olduğunu ve kaçanların da olduğunu söyleyen militan, her ne kadar kurtulduklarını düşünseler de hala o korkunun olduğunu, çünkü insanlara acımayan bir örgüt olduğunu belirtti.

Militan, “Kesinlikle zaten Kürtlere acımıyor. Bazı konularda siviller öldürülüyordu. Biz bunlara karşı çıkıyorduk. Biz sivil halka zarar veriyoruz, sivil halk ölüyor dememize rağmen üstümüze çok geliniyordu" dedi.

Suriye'den tünellerle silah geldi

Zaten silah desteğinin çoğunun o bölgeden tünellerle geldiğini belirten militan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zamanında HDP'nin elindeki belediyeler alt yapı hizmeti yapıyoruz diye aslında tüneller yaptı. Çözüm sürecinden bugüne kadar alt sınırdan tutun tünel var mahallelerin içerisine kadar geliyor. Yani belli evlerin içerisine kadar geliyor ve o tünellerden insan geçişini bırakın yani. Araba gider gelir o tünellerden. O kadar büyük tüneller yapılmış."

Finans kaynaklarının tamamı belediyeler

İtirafçı: “Çözüm sürecinde HDP'nin elindeki yerler partinin elindeki bütün imkanları aslında bu yönde kullandılar ve hala kullanıyorlar. Finansman kaynaklarının tamamı belediyeler. Mesela biz belediye araçlarıyla gidip keşif yapıyorduk. İşte karakollarda keşif yapıyorduk, askeriye de keşif yapıyorduk. İstihbaratı onların araçlarıyla, onların, makam araçlarıyla, pikaplarıyla belediyenin hizmetindeki. Biz bunların tamamını sağlıyorduk" dedi.

“Milletvekili canını niye riske atsın?"

Bir milletvekilinin canını riske atmayacağını ve çatışmaya girmeyeceğini söyleyen itirafçı, “Adam gider oturur, maaşını yer görüyoruz yani. HDP Genel Başkanın kızlarını hangi okulda okuduğunu çok iyi biliyoruz. Bugün Sur'da kimler yaşıyor? Kürtlerin en fakir halkı, en garibanı. Öğle yemeği olupta akşam yemeği olmayan insanlar yaşıyor. Ama Dicle kentte HDP'nin en elit kesimleri oralarda yaşıyor. Oralarda hendek kazdırırlar mı? Kazdırmazlar" diye konuştu.

“Devletler bize destek veriyor"

Militan sözlerine şöyle devam etti: 'Nasıl olsa bütün devletler bize destek veriyor. Bunun başını Rusya, ABD, İran, Esad rejimi çekiyor. Silah bizden, insan kaynağı Kürtlerden. Aslında Kürtleri bile bile ölüme sevk ediyorlar, bile bile öldürüyorlar. Düşünün ya 13-15 yaşındaki çocuklar kandırılıp bize getiriliyor. Geldikten sonra ağlıyor, sızlıyor ama ne çare. Girmişsin bir kere o bataklığın içerisine. Yani onlarca sivil insan ölmüş, ya da işte gençler ölmüş. Çocuklar ölmüş bu örgütün umurunda değil ki."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.