Yekta YAKTI

Yekta YAKTI

Can Ataklı siyasete atılıyor

Can Ataklı siyasete atılıyor

Herkes şaşırmıştı, ne oldu Can Ataklı’ya diye..

Açtı ağzını, yumdu gözünü!

Ataklı, Tele 1 ekranlarında, sözde ‘Şehir Hastanesi’nin yolunu yapmadığı üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu iş bilmezlikle suçladı ve İmamoğlu için, "bu çapsız, İstanbul’a yakışmıyor" dedi.

Ataklı, gerçekten söylemlerinde haklı. ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan gitsin de kim gelirse gelirsin’ düşüncesi ile bir araya gelen, PKK’nın siyasi ayağı olan HDP, Saadet Partisi, İYİ Parti ve yancılarının desteği ile CHP’nin İstanbul adayı olarak seçilen İmamoğlu’nun, İstanbul’da tek icraatı: ‘İstanbul Senin’ ve ‘ Birlikte Başaracağız’ afişleri!

Peki, Can Ataklı bu çıkışı durup dururken mi yaptı?

Elbette hayır!

28 Şubat 2016 tarihinde Can Ataklı, Sözcü Gazetesi’nde “Sol partiden önce Merkez Parti kurulmalı..” başlıklı yazısında Ak Parti’nin 28 Şubat’ın ürünü olduğunun altını çizer!

 

yekta-yakti-husamettin-cindoruk-min.jpg

 

CİNDORUK’UN LİDERİ FEYZİOĞLU

 

TBMM Başkanı, Demokrat Parti’nin eski Genel Başkanı ve Milli Merkez’in Genel Başkanı olan Hüsamettin Cindoruk’un önderliğinde, Can Ataklı’nın İstanbul Balmumcu’daki ofisinde siyasette yeni yol çalışmaları başlatılır.

Merkez’de yeniden yapılandırılacak olan parti için Demokrat Parti seçildi ve başına da Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Fevzioğlu’nun getirileceğini Cindoruk tarafından şahsıma iletildi.

www.turkiyehavadis.com Cindoruk’un açıklamasını yazdığımın ertesi günü köşe yazımı, Hürriyet Yazarı Yalçın Bayar, “Yeter Söz Milletin” köşesinde noktasına dahi dokunmadan 14 Nisan 2016’da yayınladı ve CHP’liler başta olmak üzere, dönemin Genel Sekreteri olan Ertan Küçükay’dan gelen sert açıklamalar üzerine Fevzioğlu projesi gerçekleşmedi.

 

ŞENER’LE YÜRÜMEYE KARAR VERİLİR

 

AK Parti hükümetinde Başbakan Yardımcılığı yaptıktan sonra yolunu ayıran, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’i ortaya süren Cindoruk’un himayesindeki kadro, Adnan Menderes Dernekler Federasyonu ile işbirliği yaparak yola çıkmanın daha doğru olacağına karar verirler.

Siyasette Merkez’i temsil edecek partinin Merkez Sağ’ı temsil eden kadrolarla yapılanmasını sağlamak için, Abdüllatif Şener’in yönetiminde ‘Siyaset Okulu’ kurulmasına karar verilir.

 

cansin-tuncdirek-abdullatif-sener-min.jpg

 

Askerliğini Manisa’da yapmaktan başka Manisa ile bir bağlantısı olmayan Abdüllatif Şener, ADFED(Adnan Menderes Dernekler Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı ve Demokrat Menderes’in Işığı Derneği Başkanı Cansın Tunçdirek’in daveti ile Manisa’ya gelir. Şener’e derneğin rozeti takılır ve akşamında Manisa’nın yerel televizyonu E TV’de programa çıkarılır.

 

hurriyet-yalcin-bayir-min.jpg

 

ATAKLI MERKEZ PARTİ'YE KATILIYOR

 

Milli Merkez, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti'de merkez sol parti çalışmalarında başarısız olan kadronun içinde yer alan Can Ataklı, Abdurrahim Karslı'nın Genel Başkanı olduğu Merkez Parti'ye Büyük Kongre’de katılarak, aktif siyasetin içinde yer alacağı gelen bilgiler arasında!

Ataklı'nın, CHP'nin şişirilmiş balon gibi havalandırdığı İBB Başkanı İmamoğlu ile CHP'ye karşı muhalefete başlamasının nedeni de budur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yekta YAKTI Arşivi