'Yellehçiler' vaazıyla gündem olan imam Mehmet Kutluay'ın işine son verildi

'Yellehçiler' vaazıyla gündem olan imam Mehmet Kutluay'ın işine son verildi

Yellehçi videosu ile Türkiye gündemine oturan cami imamı Mehmet Emin Kutluay, Urfa'da yerel TV kanalında yapmış olduğu programlarına son verildi.

Paylaşım rekoru kıran "Yellehçi" videosu ile bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Şanlıurfalı Mehmet Emin Kutluay'ın dini vaazlar verdiği ve sohbet havasında geçirdiği televizyon programına son verildi.

 

Mehmet Emin Kutluay, Güneydoğu TV'deki programına son verilmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi:


"Gerek dernek gerek şahsi telefonlarımız susmadığı için cevap yazma vacip oldu. Yaklaşık bir yıldır program yaptığım Güneydoğu TV konuşmamdaki sertlik ve en son gündeme düşen YELLEHCİ videosundan sonra programımı bitirme kararı almıştır. Oysa ben camide konuşmuştum. TV'de bile değil. Şunu unutmayın dünya hayatıma da mal olsa doğruları her yerde haykırmaya devam edeceğim. Konuşmalarımdan dolayı arkamızda duran bizi destekleyen bize her türlü desteğini esirgemeyen değerli büyüklerime ”basın mensubu arkadaşlara ” ve Türkiye'nin her yerinden arayan kardeşlerime ve Urfa halkıma ben teşekkür ediyorum. İnşallah daha farklı mecrada karşınızda olacağım değerli kardeşlerim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

 

NE OLMUŞTU?

 

Şanlıurfa’da imam Mehmet Emin Kutluay’ın ‘yalakalık’ üzerine verdiği vaaz sosyal medyada gündem oldu. 

 

Şanlıurfalıların ‘yalakalık yapanlara’ yönelik ‘Yellehçi’ ifadesini kullandığını belirten Mehmet Emin Kutluay vaazında şunları söyledi:

 

“Yabancılar yalaka, Şanlıurfalılar ‘Yellehçi’ der. Urfalıların bu mana dolu kelimesi kibarca yağcı diye söylense anlamını yitirdi. Bunlara yellehçi diyeceksiniz. Taraftar olduğu parti yanlış karar alsa da bir şey değişmez. Arkasından onu alkışlar. Oğlunu kızını işe koymak için birilerinin önünde iki büklüm olur yellehçi. Ağamın dediği olur. Reisimin dediği olur. Kendi fikri yoktur. Yellehçilerin yüzünden toplum bu hale geldi. Fakirin kendisi ölse cenazeye gitmez, zengine köpeklik eden ‘yellehçiler’. Fakir aradığı zaman telefonuna cevap vermez. Zengin aradığı zaman ayağa kalkar cevap verir. ‘Yellehçi’ birilerine yaranmak için hanımını kızını bile kıskanmaz.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.