Yeni bir partiden açıklama 'Atatürk ilkelerine bağlı olacağız'

Yeni bir partiden açıklama 'Atatürk ilkelerine bağlı olacağız'

Gül ve Davutoğlu önderliğinde kurulacağı söylenen yeni bir partiden yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine bağlı, solcu, ülkücü ve muhafazakar bir kadro oldukları bildirildi.

AK Parti'de saf dışı bırakılan isimlerin kuracağı konuşulan Yeni Bir Parti'ye sosyal medya hesabından yapılan açıklamada '31 Mart öncesinde kesinlikle harekete geçilmeyeceğini saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.' denildi.

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan önderliğinde kurulacağı konuşulan 'Yeni Bir Parti'ye ait sosyal medya hesabından bir açıklama daha yapıldı.

YENİBİRPARTİ İNTERNET ÜZERİNDEN KURULMUŞTU

Geçen hafta eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve uzun yıllar ekonominin başında bulunmuş eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gibi isimlerin "yeni parti" için kolları sıvadığı haberleri gündem olmuştu.

TEK PARTİDE TOPLANACAKLAR

Bir tarafta Abdullah Gül-Ali Babacan ikilisinin, diğer tarafta ise Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında yeni parti kuracağı söyleniyor. İlk başta Gül sonra Davutoğlu başkanlığında kurulacak parti iddiaları sonra "iki parti kurulacak" diye devam eti. Ancak alınan son kulis haberlerine göre "tek parti için çalışma yapılıyor" iddiaları öne çıktı.

YENİBİRPARTİ’DEN AÇIKLAMA VAR

Gül, Davutoğlu ve Babacan kanadından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken Yeni Bir Parti'ye (yenibirparti.org) ait sosyal medya hesabından ilginç bir açıklama daha yapıldı. Açıklamada şunlara yer verildi.;

ATATÜRK’ÜN İLKELERİNE BAĞLIYIZ

- Biz; Türkiye’nin tüm renklerini temsil eden, Cumhuriyetimizin temel değerlerini benimseyen, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine bağlı ve dört siyasi eğilimi milli menfaatlerimiz temelinde bir araya getiren genç, dinamik ve azimli bir kadroyuz.

31 MART ÖNCESİ HAREKET OLMAYACAK

- Sayın Vatandaşlarımız, adımıza açılan sahte hesaplardan kadromuzun açıklanması ile ilgili tarihler verildiği görülmektedir. Bu hesaplara kesinlikle itibar etmeyiniz. 31 Mart öncesinde kesinlikle harekete geçilmeyeceğini saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.

BİZ SOLCU ÜLKÜCÜ VE MUHAFAZAKAR BİR KADROYUZ

- Biz, işçi haklarını savunmak için solcu, milli kültürümüzü savunmak için ülkücü, manevi değerlerimizi savunmak için muhafazakar olmayı gerekli görmeyen, dünyayı tanıyan ve zamanın ruhuna vakıf bir kadroyuz'

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.