Yeni CHP Atatürk'ü açılıma kurban ediyor Bunları kimler yaktı?

Yeni CHP Atatürk'ü açılıma kurban ediyor Bunları kimler yaktı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP’li Kayapınar Belediye Başkanı’na, Mustafa Kemal Atatürk’ün tablosunu hediye etti. İmamoğlu'nun Atatürk’ü açılımcı politikalara alet etmesi tepkilere neden oldu.

Bugün Atatürk fotoğrafları üzerinden HDP'lilerle kurulan ittifak meşrulaştırılmaya çalışılsa da HDP'nin emriyle harekete geçen grupların Atatürk heykellerine saldırısı hafızalardan silinmedi.

Türkiye bugünlerde terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin açık ittifakına tanık oluyor.

Hükümet karşıtlığı üzerinden bir araya gelen CHP ve HDP’liler, “demokrasi” ve “birlik” mesajları veriyorlar.

Son olarak CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “düğüne gideceğim” diyerek çıktığı Diyarbakır yolculuğunda, terör örgütleriyle ilişki içerisinde oldukları gerekçesiyle görevden alınan HDP’li eski belediye başkanlarını ziyaret etti.

hdp-siyasetcafe-008.jpg

Ekrem İmamoğlu ve eşi, HDP’li Kayapınar Belediye Başkanı’na, Mustafa Kemal Atatürk’ün vatandaşın sorununu dinlerken görüntülendiği tabloyu hediye etti.

CHP’ye yakın internet siteleri bu fotoğrafı öne çıkararak HDP ile ittifaka zemin yaratmaya çalışırken, çok sayıda vatandaş, Atatürk’ün açılımcı politikalara alet edilmesine tepki gösterdi.

“Öcalan’ın heykelini dikeceğiz” diyen HDP’lilere duyulan muhabbet ve Atatürk alet edilerek sürdürülen ittifak, akıllara terör örgütü yandaşlarının çukur eylemlerini getirdi.

hdp-siyasetcafe77.jpeg

Terör örgütü IŞİD’in Ayn el Arab’a(Kobani) saldırması üzerine HDP’lilerin çağrılarıyla başlayan eylemlerde onlarca yurttaş hayatını kaybetmişti.

Sadece 5 yıl önce gerçekleşen eylemlerde, terör örgütü yandaşlarının hedefinde Atatürk vardı. Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere yurdun pekçok yerinde sokağa çıkan PKK yandaşları, Atatürk heykellerini ateşe vermiş, tahrip etmişlerdi.

İşte o görüntülerden bazıları:

van-siyasetcafe-003.jpg

Van’ın Başkale 500 kişi DBP İlçe binası önünde toplandı. Toplanan grup daha sonra sloganlar atarak AK Parti İlçe binasını taşladı. Göstericiler daha sonra çarşı merkezinde bulunan Atatürk heykeline molotof kokteyli atarak yaktı.

 

sirnaak-siyasetcafe.jpg

Şırnak Cizre’de PKK’lılar, İdil Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Parkı’nda bulunan Atatürk heykelini benzin dökerek yaktı.

diyarbakir-siyasetcafe-001.jpg

Diyarbakır’da, bölücü terör örgütü PKK yandaşı bir grup, Dağkapı meydanındaki Atatürk heykelini yakmaya çalıştı. Kısa sürede alev alan heykel zarar gördü.

esenyurt-siyasetcafe.jpg

İstanbul Esenyurt’ta terör örgütü yandaşlarının yaktığı Atatürk heykeli

 

diyarbakir-lice-siyasetcafe.jpg

Diyarbakır’ın Ofis Semti’nde bulunan bir öğrenci yurdundaki Atatürk büstü bir grup terör yandaşı tarafından binadan aşağıya atıldı, ayaklar altına alındı.

 

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.