Yeni darbe mi geliyor?

Yeni darbe mi geliyor?

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen ve hükümete yakın televizyon kanallarında yer alan Cemil Barlas’ın yaptığı yeni darbe uyarısı TBMM’yi karıştırdı. İşte ayrıntılar;

Gazeteci – Yazar Cemil Barlas’ın, sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı yeni darbe uyarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Cemil Barlas’ın iddialarını meclise taşıdı.

Milletvekili Oğuz Salıcı, Mecliste, Mehmet Barlas’ın sosyal medya paylaşımına değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz günlerde, 28 Ekim 2017’de, gazeteci ve TV yorumcusu Cemil Barlas, kullandığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; ‘Şubat ve Mart ayı için hain plan dedikoduları dolaşıyor... Hedef her zamanki gibi Erdoğan… Olağan şüpheli global çete… Erdoğan ve ailesini ABD’de yargı sürecine sokmak hain planın bir parçası olabilir… Neticede darbe öncesindekilere benzer dedikodular önümüzdeki Mart ayı için konuşuluyor… Benden söylemesi…’ şeklinde paylaşımlarda bulunmuştu.

CHP Milletvekili Salıcı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e cevaplaması için verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti;

“Önümüzdeki Mart ayı içerisinde bir darbe girişimi olacağı Cemil BARLAS tarafından biliniyorsa, kendisi tarafından ilgili makamlarca paylaşılmış herhangi bir bilgi var mıdır?

Cemil BARLAS tarafından ilgili makamlara aktarılmış bir bilgi yoksa, darbe olacağı bilgisine sahip bir şahsın bunun ne suretle, ne zaman, kimler tarafından gerçekleştireceği bilgisini paylaşmaması, bunu gizlemesi suç değil midir?

Cemil BARLAS tarafından sahip olunan darbe girişimi bilgisi ülkemiz istihbaratı birimleri tarafından bilinmekte midir?

Cemil BARLAS tarafından sahip olunan darbe girişimi bilgisi ülkemiz istihbaratı birimleri tarafından bilinmiyorsa, Cemil BARLAS darbe girişimi olacağı bilgisine nasıl, hangi şartlarda öğrenmiştir?

Cemil BARLAS’ın Twitter’daki paylaşımı, darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeriği taşımakta mıdır?

Cemil BARLAS söz konusu gönderiyi hiçbir somut bilgiye sahip olmadan popülist çıkarları doğrultusunda yazmışsa, bu durum TCK kapsamında kamu barışına karşı düzenlenen normların ihlal edilmesine neden olmamıştır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum