Yeni havalimanının adı RTE mi olacak?

Yeni havalimanının adı RTE mi olacak?

İstanbul’un yeni havalimanının adı ne olacak? Herkes bu sorunun yanıtını bekliyor. Bakanlıktan flaş bir açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar;

İstanbul’a yapılan dev havalimanının adının ne olacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde '3. Havalimanının adı ne olsun?' diye yetkili makamlar tarafından anketlerde yapılmıştı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ise yeni havalimanının adına ilişkin flaş bir açıklama yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uçağı ile ilk inişi dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği İstanbul Yeni Havalimanı'nın ismiyle ilgili ''Recep Tayyip Erdoğan niye olmasın'' dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'n ikinci pistini yaparak kapasitesini arttıracağız.

Atatürk Havalimanının arazisine İstanbul'a nefes aldıracak bir yer olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da söylediği gibi Millet Bahçesi olacak.2 günde tüm yolcu trafiği İstanbul Yeni Havalimanı'na verilecek.

İsim konusuna gelince son 16 yılda ve öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yaptıklarına bakılırsa niye sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi olmasın.

TÜPRAŞ'IN 45 KATI

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 225 bin kişi çalışacak, TÜPRAŞ'ın tam 45 katı. Dolaylı 1,5 milyon insana istihdam sağlanacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.