Yeni Kabinede sürpriz isimler

Yeni Kabinede sürpriz isimler

Yeni kabinede kimlerin yer alacağı merak konusu olurken bazı isimlerin ön plana çıktığı öğrenildi. İşte o isimler ver haberin ayrıntıları;

AK Parti'de gözler 9 Temmuz Pazartesi akşam 21’de açıklanacak yeni kabineye çevrildi. Yeni kabine için sürpriz isimler gündemde olduğu ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanlığı hükümet kabinesi ve yeni bakanların isimleri pazartesi açıklanıyor. Kabinede yeni bakanlar kim olacak diye merak edilirken kulislerde olası kabine listesine yeni sürpriz adaylar eklendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılarak, konuşmasında "Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayımlayacağımız 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de açıklıyoruz" diye konuştu.

BÜROKRAT SAYISI 4-5'İ GEÇMEYECEK

Erdoğan'ın kabineye alacağı bürokrat sayısının 4-5'i geçmeyeceği belirtiliyor. Gözler, aktif siyaset yapmayan AK Partililer ile ekonomi kurumlarının başkanlarına ve Türkiye'yi yurtdışında temsil eden isimlere çevrildi.

İŞTE YENİ KABİNE İÇİN İSMİ GEÇENLER

Kulislerde adı bakan aday adayı olarak geçen bazı müsteşar, vali ve genel müdürlere yenileri eklendi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Nail Olpak, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir gibi isimler de bakan adayı olarak kulislerde konuşuluyor. Bilim adamı Aziz Sancar ve Coca Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent'e teklif götürüldüğü iddiaları da kulislerde dillendiriliyor.

MHP KÖKENLİ STK BAŞKANLARI DA YER ALABİLİR

Kadın cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak ise eski bakanlardan Nimet Baş, eski TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve Cumhurbaşkanı danışmanlarından Ayşen Gürcan'ın da adı geçiyor. Erdoğan'ın kabinesine, MHP kökenli bazı STK başkanları veya bürokratları da alacağı öne sürülüyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.