Yeni kurulacak partiye şok tavsiyeler: CHP seçimi trollerle kazandı, siz de deneyin!

Yeni kurulacak partiye şok tavsiyeler: CHP seçimi trollerle kazandı, siz de deneyin!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen Fehmi Koru, CHP'nin İstanbul seçimlerindeki başarısına mercek tutarak yeni parti kurma çalışmaları yapan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na tavsiyelerde bulundu.

Uzun süredir Rusya Federasyonu'nun Türkiye'deki yayın organı Sputnik'te siyasi içerikli programlar hazırlayan gazeteci Yavuz Oğhan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği özel röportajın ardından görevinden uzaklaştırıldı.

Oğhan’ın kendisine ait YouTube kanalında, gazeteciler İsmail Saymaz ve Akif Beki ile birlikte, Sputnik yönetiminden izinsiz şekilde, Davutoğlu'nu konuk etmelerinin ardından 3 ismin Sputnik programları sonlandırıldı.

Gazeteci Yavuz Oğhan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Rus haber ajansı Sputnik ve RS FM'deki programlarının bitirildiğini duyurdu.

Ayrıca Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki ile birlikte RS FM’de yaptığı programın da artık yayınlanmayacağını açıkladı.

Bu gelişmenin üzerine, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurma çalışmaları çerçevesinde konuya yaklaşan ve bu isimlerin medyada edinecekleri yeri sorgulayan Fehmi Koru ilginç tespitlerde bulundu.

CHP NASIL OLDU DA AÇIK ARA KAZANDI?

Ali Babacan'ın partisine dışarıdan destek veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen Fehmi Koru, "Yeni oluşumlar seslerini nasıl duyuracak? Medya düzeni şimdilerde farklı çalışıyor çünkü…" başlıklı yazısında CHP'nin İstanbul seçimlerindeki başarısına mercek tuttu.

CHP'nin İstanbul seçimlerinde oluşturduğu "trol ordusu" marifetiyle başarı yakaladığını anlatan Koru, üstü kapalı şekilde Babacan ve Davutoğlu'na bu yöntemi işaret ederek, şu ifadeleri kullandı;

"...görevlendirilmiş kullanıcılar (bunlara da ‘trol’ deniyor) içeride de kesinlikle hakimiyet savaşı yürütüyorlar. Birileri aslı astarı olmayan bir konuyu hakimiyet alanı içerisindeki bir sitede yayınlatıyor, o yalan haberi yüzlerce-binlerce trol Twitter üzerinden yaymaya başlıyor.

Habere konu olan kişi/ler ne olduğunu anlayana kadar uyduruk haber zihinlerde gerçekmiş gibi yer alıyor.

Son zamanlarda öyle birkaç haber içerisinde benim de adım geçtiği için biliyorum.

Durum buysa 31 Mart İstanbul seçimini CHP nasıl oldu da açık ara farkla kazandı?

Galiba aynı yoldan giderek. CHP de kendi sosyal medya ordusunu kurdu ve asılsız haberleri anında yalanladığı gibi, duyurmak istediklerini de yine aynı yöntemle yaygınlaştırmayı başardı.

Konuya ilişkin değerlendirmeleri okudukça yeni dünyanın medya düzeninin ne kadar insafsız olduğu kanaati bende pekişiyor."

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.