Yeni Kuyumculuk yönetmeliği: Herkes kuyumcu olamayacak

Yeni Kuyumculuk yönetmeliği: Herkes kuyumcu olamayacak

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik ile kuyumculuk yapabilmek için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu belgeye sahip olmayan işletmeler kuyumculuk yapamayacak.

Bağlı bulunulan il müdürlükleri tarafından Bilgi Sistemi üzerinden verilecek olan “Yetki belgesi” alabilmek için getirilen şartlardan bir tanesi ise pek çok kuyumcuyu zor durumda bırakacak.

Yayımlanan yönetmeliğe göre bundan sonra kuyumculuk yapabilmek için zorunlu hale getirilen “Yetki belgesini” almak isteyen kuyumcuların bu yetki belgesini almak için başvurdukları tarih itibariyle bağlı bulundukları vergi dairesine hiç bir vergi borcu olmaması gerekmekte.

Yani vergi borcu olan kuyumcular “Yetki Belgesi” alamadıkları için kuyumculuk yapamayacaklar.

DAHA ÖNCE İFLAS ETMİŞ OLANLAR DA YETKİ BELGESİ ALAMAYACAK

Yönetmelikte pek çok kuyumcuyu zor duruma sokacak bir başka madde daha bulunmakta.

Buna göre bundan böyle kuyumculuk yapmak için zorunlu olarak alınması gereken “Yetki belgesini” alabilme şartları arasında "İflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre itibarının yerine gelmiş olması” şartı aranıyor.

Bu da daha önce iflas etmiş pek çok kuyumcunun yeniden işlerini düzeltmiş olsa dahi “Yetki sertifikası” alamayacak ve kuyumculuk yapamayacak olduğu anlamına geliyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.