Sare Albayrak

Sare Albayrak

Yeni nesil bir garip eğlence: 'Atatürk' sektörü

Yeni nesil bir garip eğlence: 'Atatürk' sektörü

Türkiye Cumhuriyeti 100.yılını kutluyor.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı en güzel emanetlerden birisi kuşkusuz ki Cumhuriyetimiz...

Her geçen gün ona duyduğumuz özlemin acısı böylesi günlerde burnumuzun direğini daha çok sızlatıyor.

Halimiz böyle iken pek çoğumuzun yalnızca fotoğraflardan ve videolardan gördüğü önderimiz Atatürk'e fiziki benzerlik gösteren kişileri sosyal hayatta görmek, belki tanışmak hatta belki kucaklaşmak bizlere iyi geliyor.

Yalnız bu fiziki benzerliği maalesef başka bir boyutuna taşıyıp, bizleri kandıran, kendini belki de gerçekten 'Atatürk zanneden' şahsiyetler son günlerde -özellikle de resmi günlerde- giderek türedi ve bunu bir güzel istismar etti.

29 Ekim kutlamalarının olduğu geçen haftalarda TikTok'ta Serdal Görel isimli bir kişi Atatürk'e olan fiziki benzerliğini kullanarak yüzlerce insanı istismar etti. 

Videolardan da görüldü ki bu şahıs kendisini baya Atatürk zannediyor, uzaklara dalıp gider gibi yapıyor, onu izleyenlere selam çakıyor. İzleyicilerde ona 'ATA'M diye sesleniyor. Para değerinde hediyeler gönderiyor.

Bu görüntüler biricik değil elbette. Kendisini Atatürk zannedip, onun yerine koyan ve bu fiziki benzerlikten binlerce lira parayı cebe atan bir sürü çakma Atatürk'ler var.

Bu maalesef ki artık bir sektör oldu.

Yeni neslin garip bir eğlence türü haline geldi hatta.

Atatürk'e benzeyen şahıslar, resmi günlerde Atatürk gibi giyiniyor, sosyal medyada canlı yayın açıyor, insanlarla fotoğraf çektiriyor, hatta düğünlerde, özel etkinliklerde masa masa gezip konukları eğlendiriyor. Ve karşılığında bundan para kazanıyor.

Hayatın her döneminde fiziki benzerliğini kullanıp bundan gelir elde eden insanları gördük. Bir dönem Müslüm Gürses benzerliği popülerdi, bir dönem Kemal Sunal.

Ama Atatürk.

Atatürk bizim kırmızı çizgimiz olmalı.

Atatürk böyle istismarlara hunharca alet edilmemeli.

Masa masa gezdirilip, konuklara meze diye sunulmamalı.

Arz talep var elbet. Ancak bir an evvel bu konuya el atılmalı ve 'Atatürk' sektörü yeni koruma kanunları ile yerle bir edilmeli.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sare Albayrak Arşivi