Yeni parti kurma sinyali veren Yavuz Ağıralioğlu: Partiyi milletin kalbine kuracağız

Yeni parti kurma sinyali veren Yavuz Ağıralioğlu: Partiyi milletin kalbine kuracağız

İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurma sinyali vermişti. Ağıralioğlu detayları anlattı...

14 Mayıs seçimleri öncesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına “dayatma” diyerek İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında siyasi parti kurma sinyalini vermişti.

Odatv, Yavuz Ağıralioğlu’na yeni siyasi parti çalışmalarının detaylarını sordu.

 

Yavuz Ağıralioğlu şunları söyledi:

 

“Bu işin siyasi olarak hangi siyasi koordinatlarda yapacağımızı, memleketimizin önümüzdeki dönemde ihtiyacının ne olacağını, nasıl bir Türkiye hayalimizin olduğunu, siyasetin hangi siyasi ilkelerle yapılması gerektiğiyle ilgili kendi hassasiyetlerimizi paylaşacağım. 

Ama şimdi bir şey demeye gerek yok. Biraz daha netleşsin daha rahat konuşuruz. Yetişmiş kıymetli evlatlarımız var. Çalıştıklarından artırabilen, kazandıklarından memleketi için harcayacak bir dünya zenginimiz var. Siyasetin problemleri var. Siyasetin finansmanı siyasetin kirlenmesine sebep olan bir problem. Dolayısıyla bu işlerde her şeye özen gösterilmesi lazım. 

‘Bizim partimiz büyük’ diyerek siyaset yapmak yerine ‘Bizim milletimiz büyük’ diyerek siyaset yapmak daha iyidir. Bizim memleketin problemi; yetişmiş insanları layık oldukları yere yerleştirme organizasyonunda zafiyet gösteriyor.

 

'PARTİYİ MİLLETİN KALBİNE KURACAĞIZ'

 

Siyasetin pratiğini şunun üstüne bina etmesi lazım; Türkiye’de yetişmiş insanların ihtiyaçlarının olduğu yerlerde, ihtisas sahibi oldukları yerlere yerleştirilmesi lazım. Millet hala siyaseti, sandığı umut olarak görüyor. Memleketimizde akademisyen de var, bürokratımız da var emekli olmuş bürokratımız da var, tecrübeli çok hamiyetli evlatlarımız da var. Dolayısıyla var olan bu kıymetleri memleket siyasetiyle buluşturacağımız bir siyasi çalışmanın içinde olacağız.

Esas olan parti kurmak değil, esas olan memleketin ihtiyaçlarına kavuşabilecek olan bir siyasi kadronun, memleket geleceğini inşa etmesi ve partiyi milletin kalbine kurmasıdır. Patiyi millet kuracak, biz milletin kalbinin üstüne tabela asacağız.

Paldır küldür bir parti teknik olarak çok rahat kurulabilir. Ama ihtiyaç olan teknik olarak fiziken bir parti kurmak değil, memleketin problemlerine yetebilecek bir kadroyu iyi bir programla memleketin güçlü yarınları için milletin tevekkülüne sunmaktır. 

 

TARİHE MİLLET KARAR VERECEK

 

Patinin kurulma tarihine millet karar verecek. Siyaset çok devamlı takip etmemiz gereken bir alan. Burada acil olan problemlerimiz var, o acil problemler, memleketin ekonomisi acilen düzelmesi lazım. Hükümet bir avans aldı. Hükümetin bu avansı nasıl kullanacağına bakmamız lazım. Bir taraftan da eksik gedik ne varsa onları düzeltebilecek bir kadroyu hazırlamalıyız. 

Zaman söylemeye gerek yok. Çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. Burada şuurumuz dip diri. Her an vazife yapacak kadar hazırlıklı ama memlekette siyaseti hırsa kurban etmeyecek kadar da hamiyetli davranmamız lazım. Memlekette bunca parti varken parti kurma hevesi gibi bir gündemi memleketin yükü haline getirmeyecek bir anlayış lazım. Vatan nöbeti gibidir siyaset, nöbette durursunuz, memleketin başına bir şey geldi mi hazır olurdunuz.”


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.