Yeni partide büyük kavga: Tasfiye olduk!

Yeni partide büyük kavga: Tasfiye olduk!

25 Ekim’de Ankara Nazım Hikmet’te kuruluşunu açıklayacak olan Meral Akşener’in yeni partisinde neler oluyor?

MHP’den ihraç edilen ve “merkezde” yeni bir parti kurmak için yola çıkan Meral Akşener cephesinde 25 Ekim öncesinde büyük çalkantı ve gelişmeler yaşanıyor.

“YANDAN KURUCULAR”

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ’ın “ülkücü bir parti kurmuyoruz” açıklamasının ardından farklı bir yöne savrulan Akşener’in yeni partisinde kurucular kurulu üzerine büyük bir çekişme var.

Akşener cephesinden aldığımız bilgilere göre, yeni partinin kurucular kurulu 200 kişiyi geçecek. Ancak, bu kurucuların sadece 85 kişisi parti kurucusu olacak. Geriye kalanlar ise “bilim, kültür, ekonomi, toplum vs. gibi konularla ilgilenen “yan kurucu” olarak takdim edilecek. “Yan kurucular” partinin genel kuruluna kadarki sürecinde “resmi” olarak bir faaliyet gösteremeyecekler.

MURAT İDE KAVGASI

MHP’nin TV’si olarak bilinen Bengü Türk’ün Genel Yayın Yönetmeni olan Murat İde’nin sonrasında Akşener cephesine geçmesi ve Yeniçağ gazetesinde köşe yazmasıyla başlayan süreç, Murat İde’nin Akşener’in basın danışmanı olmasıyla son buldu.

Murat İde’nin basın danışmanlığı yeni parti içerisinde büyük bir kargaşaya da neden oldu. Akşener’in hızlı destekçileri olarak bilinen pek çok isim, İde’nin Yeniçağ gazetesinde köşe yazmasına ses çıkartmasalar da, basın danışmanı olmasının ardından seslerini yükseltmeye başladılar. Bu durum, iş işten geçtikten sonra, kendilerini “aklama” hareketi olarak değerlendiriliyor.

DERİN SESSİZLİK

Ülkücüleri ve MHP’lileri, Akşener’in yeni partisine katılmaları için istifa ettirenlerin bugün yaşanan tüm gelişmelere rağmen suskun kaldıkları gözüküyor. Düne kadar, ülkücü hareketi kendilerinden menkul sayan pek çok “dağva adamının” sergiledikleri “sessizlik” sorgulanıyor.

MHP’de oldukları dönemde gelen eleştirilere “Genel Başkanın bir bildiği vardır” diyenler, yaşanan gelişmeler ve eleştiriler karşısında, şimdi de “Ablanın bir bildiği vardır. Ben bilmem Ablam bilir” kolaycılığına sığınarak kendilerini taca atmaya çalışıyor.

HAYAL KIRIKLIĞI

Akşener’in yeni partisine katılmaları için Türkiye genelinde istifa ettirilen MHP’liler de büyük bir şaşkınlık hakim durumda.

MHP’de düne kadar itiraz edilen ne kadar isim varsa, Akşener’in yeni partisinde boy gösteriyor olması, tabanda “Ülkücü bir parti kurmuyorlar ama, MHP’deki eleştirilen tüm olumsuzlukları yeni partiye taşıyorlar. Bu nasıl bir iş?” sorularına neden oluyor.

SON DURUM

Düne kadar çok hızlı bir Akşener taraftarı olayı şöyle özetliyor: “Ata binmek bir ayıp, inmesi ikinci bir ayıp. Ne yapacağımızı şaşırdık. İki arada bir derede kaldık. Dün söylediğimiz, tükürdüğümüz ne varsa hepsini tek tek yalıyoruz. Abla taşıyıcı kolon olacağımızı söylemişti ama partiye herkesi doldurdular. Bize de dolgu malzemeliği kaldı. Resmen tasfiye olduk.”

 

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum