Yeni Şafak FETÖ’den tutuklanan O müdüre böyle sahip çıktı

Yeni Şafak FETÖ’den tutuklanan O müdüre böyle sahip çıktı

Eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy geçen günlerde FETÖ’den tutuklanmasını İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi böyle değerlendirdi.

Ankara Başsavcılığınca FETÖ'nün Hacettepe Teknokent AŞ'de yapılanmasına ilişkin yaklaşık 3 yıl önce soruşturma başlatılmıştı.

Dosyayla ilgili 2 Nisan günü harekete geçildi ve 25 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Murat Tuncer ve FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in doktoru eski Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı firari Tuncay Delibaş'ın ile birlikte eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy da şüpheli olmuştu. Ulusoy, "resmi evrakta sahtecilik, örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan tutuklanarak, FETÖ'cülerin en yoğun olduğu Sincan Cezaevine koyulmuştu.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi de Ulusoy’a sahip çıkarken, Ulusoy hakkında “FETÖ ile mücadelede öne çıkan ve örgütün en çok hedef aldığı isimlerden birisi olan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy” ifadelerini kullanarak okuyucularına dikkat çeken bir analiz aktardı.

Yeni Şafak haberinde, Ulusoy’un, 17-25 Aralık darbe girişimi ile MİT TIR’larının durdurulmasından sonra ortaya çıkan FETÖ ilişkilerini tespit etmesinde büyük rolü olduğunu savundu. Gazete haberinde, Ulusoy’un “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine FETÖ'cüler tarafından 'böcek' diye tabir edilen dinleme cihazları yerleştirildiğinin ortaya çıkmasının arkasındaki isim” olduğunu aktararak şunları yazdı:

“FETÖ, Türkiye'yi zor durumda bırakmak ve itibarsızlaştırmak için 1 ve 19 Ocak 2014'te Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulması kumpasına imza attı. Kumpasın aydınlatılmasında da Ulusoy büyük rol oynadı. Ulusoy'un başında bulunduğu İstihbarat Şube Müdürlüğü o dönem, MİT'e ait TIR'ların yola çıkmasının ardından Keçiören Etlik’ten ihbarın yapıldığı ankesörlü telefon ile güvenlik kamera incelemeleri sonucunda ihbarı yapan Ankara İl Jandarma İstihbarat Şube biriminde görevli 2 personeli deşifre etti.

2015 Ekim'de meydana gelen Ankara Tren Garı patlamasının ardından açığa alan Ulusoy, 15 Temmuz sonrası yine bu göreve getirildi. 15 Temmuz’da görevli olmamasına rağmen Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek darbecilerle çatışan Ulusoy, darbe girişimi sonrası binlerce FETÖ üyesinin yakalanıp tutuklanmasını sağladı.”

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.