Yeni sosyal yardım müjdesi! Başvurana her ay 2 bin 394 lira ödenecek

Yeni sosyal yardım müjdesi! Başvurana her ay 2 bin 394 lira ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılında da sosyal yardım ve destek ödemelerine devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilere yönelik yeni bir yardım miktarı açıkladı.

Başvuru yapabilen herkes için geçerli olan bu yardım tutarı e-devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabilecek. Yapılan açıklamaya göre, artık her ay 2392 TL yardım ödemesi yapılacak.

Sosyal yardım ve destek ödemeleri PTT aracılığıyla alınabilecek. Başvurular ise e-devlet üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, bakanlık tarafından belirlenen şartları taşıyan herkes bu yardımdan faydalanabilecek.

Bakanlık tarafından yapılan bu yardımlar, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve ekonomik sıkıntılarını hafifletmek amacıyla veriliyor.

 

BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR

 

2019 yılında uygulamaya konulan Türkiye Aile Destek yardımı, yeni yılın gelmesiyle birlikte artan miktarlarıyla dikkat çekiyor. Mart ayında hesaplara geçen ödemelerde, hak sahibi kişilere aylık olarak 2392 TL'ye varan destek sağlanıyor. Bu desteğe, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra asgari ücretliler ve emekliler de başvurarak faydalanabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Türkiye Aile Destek yardımından yararlanmak için ise belirli şartlar aranıyor. Başvuru yapacak kişilerin hane halkı gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu şartı taşıyanlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek veya e-devlet üzerinden online başvuru yaparak bu yardımdan faydalanabilirler.

Ödemeler genel olarak PTT aracılığıyla yapılıyor ve başvurusu onaylanan kişiler T.C kimlik kartları ile birlikte PTT şubelerine giderek ödemelerini alabiliyorlar. Ancak başvuru esnasında IBAN numaralarını veren kişiler, ödemelerini banka hesaplarından da alabilirler.

Türkiye Aile Destek yardımı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra asgari ücretliler ve emeklilerin de hayat standartlarını yükseltmek ve ekonomik sıkıntıları hafifletmek amacıyla sağlanan bir destektir.

 

TÜRKİYE AİLE DESTEK YARDIMINDA İKİ FARKLI BİLEŞEN

 

Türkiye Aile Destek yardımı, aylık 850 ile 1250 TL arasında değişen gelir durumuna göre belirlenen aile yardımı ve çocuğu okula giden ailelere verilen çocuk destek bileşeni olmak üzere iki farklı bileşenden oluşuyor. Okula giden çocukları olan aileler her iki desteği de alabilirken, ödemelerin miktarı ailenin gelir durumuna göre değişiyor.

Aile yardımı bileşeni, düşük gelirli ailelerin daha yüksek ödeme almalarını sağlayan bir sistemle çalışıyor. Buna göre, ailenin gelir durumu ne kadar düşükse yardım miktarı da o kadar yüksek oluyor. Çocuk destek bileşeni ise okula giden çocukların eğitim masraflarını karşılamak amacıyla veriliyor.

Türkiye Aile Destek yardımı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam standartlarını yükseltmek ve ekonomik sıkıntıları hafifletmek için sağlanan bir destektir. Bu destekten faydalanmak isteyen aileler, belirtilen şartları taşıdıkları takdirde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak veya e-devlet üzerinden online başvuru yaparak bu yardımdan faydalanabilirler.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.