Yeni Tarım Bakanı ile ilgili FLAŞ iddia!

Yeni Tarım Bakanı ile ilgili FLAŞ iddia!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulunuldu. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları ve o iddia;

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Tarım ve Orman Bakanı olarak yer alan Bekir Pakdemirli hakkında Gazeteci – Yazar Soner Yalçın’dan gündem yaratacak bir iddia ortaya atıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pazartesi akşamı yeni kabineyi açıkladı. Yeni Kabinede Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Pakdemirli dikkatlerden kaçmadı ve kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Son olarak yazar Soner Yalçın, köşe yazısında Bakan Pakdemirli hakkında dikkat çeken ifadelere yer verdi.

24 Haziran seçimleri öncesinde yaşanan patates krizini hatırlatan Gazeteci Soner Yalçın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin dünyanın en büyük dondurulmuş patates üreticisi Kanada merkezli küresel McCain Food şirketinin Ortadoğu danışmanı olduğunu  ileri sürdü.

İşte Soner Yalçın'ın yazısından ilgili bölüm;

"MCCAİN ŞİRKETİ

Ulusal bir tarım politikamız yok.

“Tarım”, “Orman”, “Hayvancılık”, “Köyişleri”, “Gıda”, “Su” bakanlığının adının sürekli değiştirilmesinden de bunu anlayabiliriz. En son…

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı” ile “Orman ve Su İşleri Bakanlığı” birleştirilerek “Tarım ve Orman Bakanlığı” adını aldı!

Başına -merhum Ekrem Pakdemirli'nin oğlu- Bekir Pakdemirli getirildi.

Çoğu kişi ağabeyi Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin FETÖ'den tutuklu olmasıyla ilgilendi.

Benim ilgimi çeken şu:

Seçimden önce gündemde patates -soğan fiyatları vardı. Hatta slogan atılıyordu; “patates-soğan, güle güle Erdoğan!”

Taze Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, dünyanın en büyük dondurulmuş patates üreticisi Kanada merkezli küresel McCain Food şirketinin Ortadoğu danışmanı idi!

Endüstriyel hazır gıdalar Türkiye pazarına Pakdemirli'nin “başarısı” ile girdi!

Ziraat mühendisi olmayan Pakdemirli'nin bakan yapılması; -Özal ile başlayıp Erdoğan ile devam eden- tarımı yok eden küresel politikaların devam edeceği anlamına gelmez mi? Bu da en az FETÖ kadar tehlikeli değil mi?"

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.