Yeni Türk Devleti’nin bayraktan sonra Milli marşı ve futbol takımı da geliyor

Yeni Türk Devleti’nin bayraktan sonra Milli marşı ve futbol takımı da geliyor

Geçtiğimiz günlerde muhacir İrevan’lılar tarafından kurulan Batı Azerbaycan-İrevan Türk Devleti’ni temsil edecek bayrak basına açıklanmıştı.

Ermenistan tarafından işgal altında bulunan kadim Türk yurdu İrevan günümüzde Ermenistan’ın başkenti olarak Erivan olarak adlandırılmakta.
Erivan'dan kendi topraklarından sürülen Batı Azerbaycan Türkleri, sözde Ermenistan’da yeni bir devlet kurduğunu duyurmuştu.

 

Türkiye’de, Erciyes Üniversitesi’nde Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünden Prof.Dr. Gafar Mehdiyev ile 40 akademisyen ve politikacı, “Batı Azerbaycan Erivan Cumhuriyeti” kurmak için girişimlerde bulunmuş ve Batı Azerbaycan-İrevan devletini kurduklarını ilan etmişlerdi. 

 

YENİ DEVLETİN BAYRAĞI AÇIKLANDI

Daha sonra yeni kurulan Türk devletini temsil edecek bayrak basına duyuruldu.


Açıklamada, " Qərbi Azərbaycan-İrəvan" devletinin bayrağı kırmızı zemin üzerinde beyaz ay yıldız ve üstte mavi altta yeşil renkli bant şeklinde belirlendi.” İfadeleri yer aldı.

 

77629.jpg


MİLLİ MARŞ VE İSTİKLAL MARŞI
" Qərbi Azərbaycan-İrəvan” Batı Azerbaycan-İrevan devletinin yakın zamanda Milli Marşı ve Futbol Takımı’nın da açıklanacağı öğrenildi.
Futbol takımının isminin “Ağrıdağı FT” olacağı bildirildi.

 


Yapılan açıklamada:

“Renginin kırmızılığını Türkiye bayrağından, 8 köşeli yıldızını Azerbaycan bayrağından, Mavi rengini Turan bayrağından, Yeşil rengini kardeş Pakistan bayrağından, Hilalini tüm Türk-İslam dünyasından alan Muhacir İrevan hükumetinin bayrağından ve varlığından rahatsız olan haylar ve içimizde bizden görünen akrabaları size kötü haberim var. Yakında buram buram Türk kokan gerbimiz, himnimizde gelir. Bu arada artık futbol takımımızda olacak. Ağrıdağ FT .” ifadeleri kullanıldı.

 

bayrak-006.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.