Yeni varyantlarla geri döndü! Koronavirüs bu kış hortlayabilir

Yeni varyantlarla geri döndü! Koronavirüs bu kış hortlayabilir

Tüm dünyada milyonlarca can alan, sokağa çıkma yasakları, maskeler ve aşı tartışmalarıyla ciddi bir kriz yaratan koronavirüsün yeni varyantı Eris virüsü, 51 ülkeye yayıldı. Dünya, yeniden bir pandemi sürecine girme tehlikesiyle karşı karşıya.

Üç yıl önce Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyada yayılan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin ardından yeni bir pandemi ihtimali dünya gündeminde. Eris vakaları onlarca ülkeye yayıldı. ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde hem vaka sayılarında hem de hastaneye yatışlarda önemi artışlar var.

Gazete Oksijen’in haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü tüm ülkelere Eris vakalarını takip etme uyarısı yaptı. Uzmanlar özellikle eylülden itibaren kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirilmeye başlanmasıyla birlikte vaka sayılarında dünya genelinde önemli artışlar kaydedilebileceği uyarısı yapıyor.

Bir başka varyant olan ‘Fornax’ FL.1.5.1 da yine ABD kaynaklı olarak yayılmaya başladı. Fornax, New York’ta şimdiden en çok rapor edilen varyant haline geldi. Uzmanlar yaşanacak yeni dalgayı “Tsunami değil ama yüksek bir deniz seviyesi olacak” diye tarif ediyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.