Yeni yıl, yeni etkinlikler

Yeni yıl, yeni etkinlikler

PACE Çocuk Sanat Merkezi’nin 4 Ocak günü gerçekleştireceği ‘Heykel Parmaklar’; Sevinç Çalhanoğlu’nunda 5 Ocak günü gerçekleştireceği ‘Deneyler & Esinlenmeler’ başlıklı Yetişkin Atölyesi Arter’de katılımcılarını bekliyor

Arter’de yeni yıl, Çocuk ve Yetişkin Atölyeleri ile başlıyor. Sanat aracılığıyla çocukların eğlenceli bir ortamda ve sağlıklı malzemelerle, özgürce, yaratıcı tecrübeler yaşayarak kendilerini geliştirebilecekleri özel aktiviteler tasarlayan ve uygulayan PACE Çocuk Sanat Merkezi’nin ‘Heykel Parmaklar’ başlıklı Çocuk Atölyesi, 4 Ocak  Cumartesi günü saat 11:00’de Arter Atölye’de gerçekleşecek.

 

Arter’de devam eden ‘Kelimeler Pek Gereksiz’ sergisinde yer alan, Rebecca Horn’un 'Parmak Eldivenleri' isimli eserinden yola çıkan atölye çalışması, heykel ve beden arasındaki ilişkiler üzerine bir sohbetle başlayacak. 9-11 yaş arası katılımcılar daha sonra, Japon kâğıt katlama sanatı Origami’yi heykel ile birleştirerek parmaklarını rengârenk heykellere dönüştürecekler.

 

 

 

Şair ve sanatçı Sevinç Çalhanoğlu’nun “Deneyler & Esinlenmeler” başlıklı Yetişkin Atölyesi 5 Ocak günü 14:00’te Arter Atölye’de düzenlenecek. İnci Furni’nin ‘Bir An İçin Durdu’ başlıklı kişisel sergisi kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışması, var olan şiirler üzerinde yapılacak yazı deneyleriyle ilerleyecek.

 

Şiirin gündelikle ilişkilenme halinin deneyimleneceği çalışmada, şairlerin cümleleri ve imgeleri yeni ilhamların kaynağı olacak. Çalhanoğlu katılımcılarla sergiyi gezdikten sonra, onlara akıllarına gelen ilk kelimelerle çalıştıkları bir egzersiz yaptıracak.

 

 Atölye çalışmasının sonunda katılımcılar, yazanın isterse anonim kalabileceği müşterek bir şiir yazmayı deneyecek. Yapılan deneylerle, şiirlerin uyandırdığı yeni çağrışımlar, şiir yazma sürecinin bir parçası haline gelecek.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.