Yeni yıla yeni kabine!

Yeni yıla yeni kabine!

Kabine revizyonu için AK Parti'de geri sayım başladı. Başbakan Binali Yıldırım, yeni yılda Kabine'de geniş çaplı revizyon yapmak için çalışmalara başladı. Kulislerde Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ile Veysi Kaynak'ın da aralarında bulunduğu 7 ismin k

Kabine revizyonu için AK Parti'de geri sayım başladı. Başbakan Binali Yıldırım, yeni yılda Kabine'de geniş çaplı revizyon yapmak için çalışmalara başladı. Kulislerde Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ile Veysi Kaynak'ın da aralarında bulunduğu 7 ismin koltuklarını kaybedecekleri konuşulmaya başlandı.

 

 

İŞTE KOLTUĞUKTAN OLMASI BEKLENEN İSİMLER

 

Öte yandan kulislerde koltuğuna kaybedecek isimlerin başında Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ile Veysi Kaynak'ın sayılmaları dikkat çekti. İki isim ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da koltuğunu kaybedecekler listesinde yer aldıkları öne sürüldü.

 

 

BYLOCK TEMİZLİĞİ Mİ?

 

FETÖ operasyonları sürerken gerek sosyal medyada gerekse basında kabinede örgütün iletişim sistemini kullanan 7 bakan olduğu iddialarının konuşulduğu günlerde revizyon beklentisi de dillendirilmeye başladı. Yazılı ve görsel basında açıkça yazılamasa da sosyal medyada ve kulislerde ByLock kullandıkları dillendirilen isimlerin açık açık konuşulması dikkat çekerken, revizyon beklentisi de bu günlerde zirve yaptı.


 

Kabinede ya da AK Partili milletvekilleri içerisinde FETÖ’nün kripto iletişim sistemi ByLock kullanan isimler yer almasa da kimi kabine üyeleri ile bazı milletvekillerinin danışmanlarının ByLock kullanıcıları arasında oldukları tespit edildi. Kabine revizyonunda danışmanlarının ByLock kullandığı öne sürülen isimlerin hedefte olup olmadığı bilinmezken, özellikle FETÖ ile ilişkili bürokrat atamaları konusunda 15 Temmuz’a kadar hiçbir hassasiyet göstermeyen isimlerin hedefte olduğu öne sürüldü.

 

 

MHP'YE YER AÇILIYOR İDDİASI

 

Öte yandan, Kabine'de revizyon kararının ByLock kadar kulislerde dillendirilen önemli bir diğer iddia da MHP ile ilgili oldu. AK Parti ile MHP arasında sürdürülen anayasa değişikliğinin TBMM Genel Kurulu'nda iki partinin oyları ile 330'u aşmasının ardından Kabine'de revizyonun zorunlu olacağı öne sürüldü. Referandum sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tabanından oy istemek için Kabine'de revizyon istediği ve düzenlemenin de bu nedenle yapılacağı öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, istifa ve yeni hükümet kurma süreci uzun sürdüğü için revizyonu tercih ettiği ifade edilirken, 7 bakanın istifalarının ardından boşalacak koltuklara Başbakan Binali Yıldırım tarafından görevlendirme yapılacağı ve bu yolla yeni bir güven oylaması, hükümet programının hazırlanması sürecinin de ortadan kaldırılmasının amaçlandığı öğrenildi. Kaynak: AVAZTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum