Yeni Zelanda katilinin hedefinde Erdoğan ve Merkel var

Yeni Zelanda katilinin hedefinde Erdoğan ve Merkel var

Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenleyen katilin, kendi YouTube sayfasından yayımladığı 74 sayfalık manifestosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel’i hedef aldığı ortaya çıktı.

Yeni Zelanda'da Christchurch'ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood'daki camiye kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda en son 49 kişi yaşamını yitirirken 39 kişi de yaralandı. Christchurch hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların arasında çocukların da olduğu belirtildi.

Yeni Zelanda polisi, saldırıların ardından 3'ü erkek biri kadın 4 kişinin yakaladığını açıkladı. Ancak gözaltında olan kişilerin güvenlik-istihbaratın takip listesinde olmadığı belirtildi.

KATİL 74 SAYFALIK MANİFESTO YAYINLAMIŞ

İskoç bir aileden gelen ve Avustralya'da doğan Brenton Tarrant isimli katil, kendi YouTube sayfasından 74 sayfalık bir manifesto yayımlandığı ortaya çıktı. Tarrant'ın manifestosunda Türklerle ilgili bir bölüm de yer alıyor.

AYASOFYA MİNARELERDEN KURTULACAK

'Türklere' başlığının yer aldığı bölümde, "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN, MERKEL VE KHAN'I DA HEDEF ALDI

Manifestoda 'Yüksek profilli düşmanlar' başlığı altında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan'ın da hedef alındığı ortaya çıktı.

Merkel için listenin başında yer alınıyor denilirken, Erdoğan için 'Halkımızın en eski düşmanlarından biri ve Avrupa'daki en büyük İslami grubun lideri' olarak kaydettiği ortaya çıktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.