CHP'de Sarıyer krizi! Başkan bildiri yayınladı

CHP'de Sarıyer krizi! Başkan bildiri yayınladı

CHP'nin Sarıyer'de yeniden aday göstermediği mevcut Belediye Başkanı Şükrü Genç, bildiri yayınladı ve bağımsız aday olabileceği sinyalini verdi.

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken CHP'de aday belirleme sürecinde başlayan kriz sürüyor. Aday gösterilmeyen isimlerin tepkileri gündeme gelmeye devam ediyor. Bu isimlerden biri Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç oldu.

Sarıyer'in mevcut belediye başkanı Şükrü Genç, yeniden aday gösterilmeyince partisini eleştirdi.

Sosyal medya hesabından kendisi dahil 4 belediye başkan aday adayı ile ortak bildiri yayınlayan Genç, parti yönetimine "Kararı gözden geçirin" mesajı verdi.

Sarıyer Belediye Başkan aday adayları Şükrü Genç, Erol Aydın, Serdar Sarıakçalı, Dr. Cengiz Alp'in adı geçtiği bildiride CHP'nin Sarıyer'i kaybedeceği iddia edildi.

Bildiride şu ifadeler kaydedildi:


"31 Mart 2024'te yapılacak kader seçimine sayılı günler kala ülkemizin ve partimizin kazanması adına bu ortak açıklamayı yapmayı aday adayları olarak bir görev olarak görüyoruz. Aday belirme sürecinde mülakatlara, eğilim yoklamalarına, kamuoyu anketlerine dayalı bir sürecin işletileceği, kurultayda kamuoyuna açıkça deklare edildi. İşte bu ilke ve beklentiler üzerine Sarıyer'de 17 aday adayı ortaya çıktı. Ancak, yapılan atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer'de 17 aday içinden en sonuncusu atandı.

Artık, Sarıyer'in kaybedilmesinin sorumluluğu bizlerin değil sizlerin omuzlarındadır. Buradan bir kez daha partimize gönül veren tüm seçmenlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, balıkçılarımız, esnaflarımız, mülkiyet korkusu yaşayan mahallelilerimiz adına bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz."


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.