'Yeniden Refah Partisi, yüzde 2'lik oyuyla İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracak' iddiası

'Yeniden Refah Partisi, yüzde 2'lik oyuyla İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracak' iddiası

Yüzde 2 oyu bulunan Yeniden Refah Partisi'nin, İstanbul ve Ankara'da kendi adayını çıkaracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanları toplantısında "Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak, bir anlaşma söz konusu olmazsa bizim Ankara, İstanbul ve İzmir'de de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz" dedi.

O görüşme dün AK Parti heyetinin süre istemesi nedeniyle gerçekleşmedi.

Bu gelişmeler üzerine Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarıyla seçime girmeye hazırlandığı konuşuluyordu. Bugünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'tan AK parti ile görüşmenin neden iptal olduğuyla ilgili açıklama geldi.

 

"Dün yapılması gereken görüşme, AK Parti heyetinin süre talep etmesi nedeniyle gerçekleşmedi" diyen Suat Kılıç şunları söyledi:

 

"Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir. Bir ittifak talebi olduğuna göre, bir mutabakat zemininin de bulunması gerekir. AK Parti ile yürütülen görüşmelerin bir mutabakata dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek."

 

'YENİDEN İMAMOĞLU DÖNEMİNİN YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ' 


"Biz değişik zeminlerde şunu ifade ettik. İstanbul'da yeniden bir Ekrem İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. Ama kendi seçmenimizin iradesine de her zeminde sahip çıkma irademizi de sergilemekten de geri durmuyoruz."

 

'KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRMEK İSTİYORUZ'

 

YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz'ün "AK Parti İstanbul'da bizim adayımızı desteklesin" sözleri hatırlatılan Suat Kılıç, "Biz tabii ki Ankara'da da İstanbul'da da, İzmir'de de Türkiye'yi YRP Belediyeciliğiyle tanıştırmak istiyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı YRP belediyeciliğidir. İhtiyaç bu olmakla birlikte rasyonel davranacağız. Partilerin oy oranlarına bakacağız, kendi performansımıza bakacağız. Ve ortaya bir karar koyacağız" dedi.  

 

AK PARTİ'DEN NE İSTEDİLER?

 

İddiaya göre Yeniden Refah Partisi İstanbul, Ankara ve İzmir'de AK Parti adayını desteklemek için büyükşehirlerden birinde destek istedi. AK Parti cephesi ise ilçe belediyesi veya meclis üyelikleri üzerinden uzlaşı aradığı belirtildi. Bu nedenle iki parti arasında işbirliği sağlanamadığı belirtiliyor. 

 

İSTANBUL ADAYI DAMAT MI?

 

Yeniden Refah Partisi temsilcileri ise son seçimlerde alınan yüzde 2.8 oranındaki oylarının İstanbul seçimleri için kritik olduğu görüşünde. YRP'nin İstanbul adayının Necmettin Erbakan'ın damadı ve YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz olduğu konuşuluyor. Altınöz, eşi Elif Erbakan'la birlikte AK Parti ile ittifaka karşı çıkıyor. 

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, kendisine YRP'li üst düzey bir ismin gönderdiği ittifak kararı mesajını TV100 canlı yayınında açıkladı.

 

Sinan Burhan, şunları söyledi:

 

"Yeniden Refah Partisi'nden çok önemli bir isimle görüştüm. Görünen o ki ittifak olmayacak. Kendi adaylarımızla çıkacağız. İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarıyla seçime girecekler. Bugün sayın Fatih Erbakan son gün kararımızı vereceğiz demişti."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.