'Yeniden Refah, Saadet ve Gelecek Partisi ile ittifak yapacak' iddiası

'Yeniden Refah, Saadet ve Gelecek Partisi ile ittifak yapacak' iddiası

AK Parti'nin yerel seçimlerde ittifak yapma teklifini geri çeviren Yeniden Refah Partisi'nin Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile ittifak yapacağı iddia edildi.

Yeniden Refah Partisi'yle AK Parti arasındaki iş birliği temasları sonuç vermeyince Fatih Erbakan seçime kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı.

Ancak Yeniden Refah Partisi'nin seçime iki partiyle ittifak içinde girmesi de gündeme geldi. İddiayı Sözcü TV'de bağlandığı canlı yayında dile getiren gazeteci Yaşar Aydın'ın ifadesine göre söz konusu partilerin ise 2023 seçimlerine Millet İttifakı çatısı altında giren Saadet ve Gelecek partileri olduğu konuşuluyor.

GÖRÜŞÜYORLAR İDDİASI

Özellikle de Gelecek Partisi ile Yeniden Refah Partisi arasında temasların sürdüğünü belirten Aydın, Sanırım aday isimleri ile ilgili bazı görüşmeler var. Gelecek Partisi'nin isimlere bakarak bir karar alacağına dair bir bilgi var" diye konuştu.

Öte yandan gündeme damgasını vuran bir başka iddia ise Yeniden Refah'ın İstanbul adayıyla ilgili. Adı bir süredir kulisleri hareketlendiren, Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan hakkında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal'ın Halk TV canlı yayınındaki sözleri dikkat çekti.

Şimdiye dek adaylığı netleşen İBB adayları arasında Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, Birol Aydın, Azmi Karamahmutoğlu, Buğra Kavuncu ve Taylan Yıldız bulunuyor. Bu isimler arasında Memleket Partili bir adayın yanı sıra DEM Parti'den Başak Demirtaş'ın da ekleneceği konuşuluyor.

Elif Erbakan'ın da bu listede yer alıp almayacağının yanıtı içinse gözler Fatih Erbakan'a çevrildi. Doğan Aydal, partisinin İBB adayıyla ilgili "Elif Erbakan yakışır diye düşünüyorum." sözleriyle iddiaları pekiştirdi. Kulislerde ayrıca Necmettin Erbakan'ın damadı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz'ün de adı geçiyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.