Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Siyasetcafe'ye değerlendirdi: Macron ne yapmak istiyor?

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Siyasetcafe'ye değerlendirdi: Macron ne yapmak istiyor?

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtlığını eleştirerek önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz Siyasetcafe'den Doğan Ay'a gündemi değerlendirdi.

Öztürk Yılmaz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtlığını eleştirerek önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

MACRON NE YAPMAK İSTİYOR?

 

İşte Öztürk'ün açıklamaları:

 

'Macron hem içeride güçlenip seçim almak hem de Avrupa'da özellikle İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla boşluğu doldurup Avrupa politikasında söz sahibi olmak istiyor. İkisi de birbirini tamamlayıcı ona göre. İçeride rakibi Le Pen var. Irkçı, faşist, İslam ve Türk düşmanı. Böyle birisini yenebilmesi için ondan daha ırkçı olduğunu, daha faşist bir yaklaşım sergiliyor. İslam karşıtlığını körüklüyor ki onun tabanını üstlenebilsin. Ayrıca Avrupa'da da aktif rol oynadığını göstermek istiyor. Yani şöyle yapmak istiyor. Macron'un davası Avrupa'nın davasıdır. Macron'un bu İslam karşıtlığına dönük yapmış olduğu adımlar Avrupa'nın adımlarıdır. Dolayısıyla Macron'un geleceği ile Avrupa'nın geleceği aynıdır noktasına getirip destek almak istiyor. Amacı bu. Bayraktarlığını yapmak istiyor bu İslam düşmanlığının. Böyle yapınca hem içeride Milliyetçi, ırkçı, faşist, Türk düşmanı olan kesimlerin rakibi Le Pen'e kaymasını engelliyor. Ve onları almaya çalışıyor.'

 

Röportaj Haber- Doğan Ay 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.