Yenilik Partisi yenilendi!

Yenilik Partisi yenilendi!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Yenilik Partisi 1. Olağanüstü kurultayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Yenilik Partisi Güçlendirme ve İktidar Yürüyüşü Kurultayı’na, partililer ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Yenilik Partisi 1. Olağanüstü kurultayı 473 delegeyle gerçekleştirilirken tüm delegelerin oyunu alan Öztürk Yılmaz, Yenilik Partisi Genel Başkanlığı’na yeniden seçildi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU SİYASİ İSLAMCILARDIR!

 

Kurultay açılışında konuşan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Türkiye’nin en büyük sorunu, Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine karşı devrimi yapan siyasal İslamcılardır. Siyasiler Türkiye’nin bu en büyük sorununu dile getirmekten korkuyorlar çünkü dinsiz yaftası vurulur korkusu taşıyorlar. Aslında Atatürk’ün mücadelesini anlayanlar için mücadele budur. Atatürk dışarıda emperyalistlere karşı mücadele verirken içeride ise siyasi İslamcılara karşı mücadele verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin içerisine sızmış en büyük bela ve virüs, siyasi İslam’dır. Gördüklerini tarif etmekte zorlanıp, “bu Müslümanlık olamaz” diyorsunuz zaten Müslümanlıkta da böyle bir şey yok. Bizim bildiğimiz Müslümanlık anlayışı Hoca Ahmet Yesevi’den bu zamana gelen Anadolu’da harmanlanmış hoşgörüye dayanan bir Müslümanlık anlayışıdır. Buradaki Müslümanlık anlayışı ve siyasi İslamcılar ise rejim düşmanı, Atatürk düşmanı, sürekli bölücü dil kullanan, toplumun yarısına düşman ve tamamen düşmanlık üzerinden siyaset yapanlardır. Bunlar sadece bizim sorunumuz değil, tüm İslam aleminin sorunudur. Türkiye’de de tüm sorunların ana temelinde siyasi İslam vardır” ifadelerini kullandı.


BEN TÜRK OĞLU TÜRKÜM!


“Benim annem babam Türk” diyen Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Beni Araplaştırmak için uğraşma. Ben Türk doğdum, bu topraklarda Türk olarak öleceğim. Araplara karşı saygı ve hürmetimiz var ama biz bu topraklarda Türk evlatlarıyız. Biz Türk doğduk, Türk olarak ölmek istiyoruz” dedi.

“Siyasi İslam, Din İstismarcılığı, Diktatörlük, Araplaşma, Göçmenistanlaşma, Sansür, Modern Kölelik, Zulüm ve Esaret’e karşı olduklarını dile getiren Yılmaz, bu kavramların karşısında ise Atatürk, Türk Milleti, Milli ve Manevi Değerlerimiz, Cumhuriyet, Demokrasi, Yenilikçi Fikirler, Her Alanda Milli Üretim, Özgürlük ve Adalet kavramlarını savunduklarını dile getirdi.

 

YEREL SEÇİMLERDE ZİRVE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ


Muhalefette olan bir parti olarak bu kurultayı da güçlendirme kurultayı olarak yaptıklarını belirten Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Biz çalışanlarla birlikte çalışmak ve yerel seçimlere daha da güçlü bir şekilde hazırlanmak için bu kurultayı yapıyoruz. Kurultayımız, Yenilik Partimizin gücüne güç katacak. Yerel seçimlerde Yenilik Partisi’ni zirveye çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.