Yenimahalle’de Veysel Tiryaki farkı: Erdoğan böyle övdü

Yenimahalle’de Veysel Tiryaki farkı: Erdoğan böyle övdü

Ankara’nın Yenimahalle İlçesi’nde düzenlenen mitinge katılan Erdoğan AK Parti’nin Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki’ye desteğini, “Ankaralıların gururla misafirlerini götürdüğü tarih, turizm yerlerinde imzası var” sözleriyle ifade etti.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti’den Yenimahalle Belediye Başkan adayı Doktor Veysel Tiryaki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı mitingle halka seslendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “VEYSEL TİRYAKİ’NİN İMZASI VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki için, “31 Mart'ta Yenimahalle'yi kamu yatırımlarında olduğu gibi belediyecilikte de yeni bir vizyonla buluşturmamız lazım. Bugün tüm Ankaralıların gururla misafirlerini götürdüğü tarih, turizm yerlerinde Veysel Tiryaki’nin imzası var” ifadelerini kullandı.

tiryaki1.jpg

“BİZ İNSANLAR ARASINDA AYRIM YAPMADIK”

Veysel Tiryaki yaptığı konuşmada, “1 Ocak itibarıyla ismimiz açıklandığında, başta bugünkü Yenimahalle Belediyesi yönetiminde olanlar olmak üzere, maalesef birçok insanın, umutsuz bir vaka gibi gördüğü bu Yenimahalle seçimlerinde çok zaman geçmeden, az bir zaman dilimi içerisinde, 15-20 günlük bir zaman sonra, havanın nasıl değiştiğini gördüler. Kıymetli hemşerilerim, biz Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik. Kavga gürültü etmedik, biz insanlarla beraber oturduk. Onların çayını çorbasını içerek, onların evlerini yeniledik. Biz insanlar arasında ayrım yapmadık. Yalnız belediye başkanlığımızda değil, yaşamımız boyunca insanları siyasi düşüncelerinden, memleketlerinden, giyim tarzlarından, mezheplerinden dolayı hiç kimseyi ayırmadık” açıklamasını yaptı.

Veysel Tiryaki açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

tiryaki.jpg

“30 YILDIR DEVLETE OLAN BORCUMU ÖDÜYORUM”

“İşi bilen, işin ehli, sizin problemlerinizi anında çözen, belediyeye gittiğinizde kapısı açık, rahat ulaşabileceğiniz, koruma ordularıyla gezmeyen, halkın içinde dolanan bir kardeşinizi seçeceksiniz. 15 yıl boyunca bir tane korumam olmadı benim, ışıklı arabalara da binmedim. Ben vatandaşın içinde olan birisiyim. Vatandaşla beraber otururum, her gün benim evime insanlar gelir. Biz pratik, iş bilen, problemi çözen ve sizin probleminizi kendine dert edinen bir kardeşinizim. Ben kıymetli hemşerilerim, Anadolu’nun bir köyünde doğdum, ilkokulu orada okudum. Eğer devletin okulları olmasaydı ben bugün sizin karşınızda olamazdım, okuyamazdım. Devletin yatılı okullarında okudum ben. Ortaokulu da, liseyi de, üniversiteyi de devletin okullarında okumuş bir kardeşinizim ve 30 yıldır bu devlete olan borcumu ödüyorum.”

tiryaki3.jpg

“YENİMAHALLE’YE HİZMET İÇİN BİR ARAYA GELİYORUZ”

“Seçime az bir zaman kaldı, tempomuzu arttıracağız, ev ev, sokak sokak gezeceğiz. Yenimahalle'ye hizmet etmek için bir araya geliyoruz. Bunun için sizlere bu 15 gün için biraz daha gayret diyorum. Dualarınızı eksik etmeyin, Yenimahalle için, Yenimahelle’nin geleceği için gayretlerinizi ve dualarınızı bekliyorum. Herşey gönlünüzce olsun" dedi.

MİLLET DEĞİL BUKALEMUN İTTİFAKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenimahalle mitinginde muhalefetin Millet değil bir bukalemun ittifakı oluşturduklarını ifade ederek şunları söyled: “CHP'nin başındaki zat Ankara'da sürekli bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Hayda... Nerede çıktı bu? Yanındaki hanımefendi de vatan millet edebiyatı yapıyor. Fakat Bay Kemal ve hanımefendi, HDP'nin niçin destek verdiğini söylemiyorlar. Neden? Yeni mahallede bölücü örgütün uzantılarının neden aday göstermediklerini siz komşularıma anlatmıyorlar? Bu partinin niçin 920 bin nüfuslu Çankaya'da, Keçiören'de Yenimahalle'de aday göstermediğine açıklık kazandırmıyorlar?

Bölücü örgütün uzantılarını sözde CHP, İP listelerinden belediyelere sızdırmak için yaptıkları kirli pazarlıklardan hiç söz etmiyorlar. Milletin önüne çıkıp mertçe bölücü örgütün uzantılarıyla hangi şartlarda ittifak kurduklarını söylemiyorlar. Bunu yapmadıkları gibi utanmadan her gün bize saldırıyorlar. Üç ortak söz birliği etmişçesine bize kara çalıyorlar. Şahsıma ve milletimize hakaretler savuran sanatçı müsveddelerine sahip çıktığı kadar, bu millete sahip çıkmıyorlar.

Biri de çıktı ne diyor? Kadın var ya ne diyor? "Biz sırtımızı PKK'ya YPG'ye PYD'ye dayamışız" Hale bak, sırtını nereye dayamış. Biz de sırtımızı milletimize ve Allahımıza dayadık.

Ne diyor? Onlar diyor, 1 Temmuz'a kadar eğer terörle mücadele yasasını kaldırmazlarsa... Eee? Savaş kapıyı çalar. Ne oldu? Kaldırmadık, 1 Temmuz geçti. Ne oldu? Buyursunlar gelsinler, topu birden gelsin. Cudi'de bunların inlerine girdik mi? Gabar'da bunların inlerine girdik mi? Tendürek'te inlerine girdik mi? Kandil'de girdik mi?”

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.