Yerel seçim öncesi İYİ Parti'de toplu istifa depremleri

Yerel seçim öncesi İYİ Parti'de toplu istifa depremleri

Yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'de toplu istifalar yaşanıyor. Son 4 gün içinde partinin Amasya ve Malatya teşkilatlarından toplam 600 kişi istifa etti.

Yerel seçimlere yönelik geri sayım devam ederken, İYİ Parti kan kaybetmeye devam ediyor. Genel Başkan Meral Akşener’in “81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız” açıklaması teşkilatlarda karşılık bulmadı.

Partide son 4 günde, 600 istifa birden geldi. Siyaset bilimciler ve anket şirketleri de İYİ Parti’nin her ilde kendi adayıyla seçime girmesi durumunda 1 tane bile belediye alamama ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekiyor.

 

MALATYA’DA 300 İSTİFA: TEPKİMİZ GENEL MERKEZE

 

Malatya’da 300 kişi İYİ Parti’den istifa etti. Konuya dair Sümer Park’ta basın açıklaması yapan İYİ Parti kurucu üyelerinden Hacı Kalkan, tepkilerinin genel merkeze olduğunu söyledi.

Diğer bir partili Turan Çatal ise “istifaların bir öyküsünün bulunduğunu” kaydederek, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yapılan hataların tüm uyarılarına rağmen devam ettirilmesinin, istifalarında etkili olduğunu” belirtti.

Çatal, herhangi bir siyasi partiye katılma noktasında ise şimdilik bir çalışmalarının bulunmadığını söyledi.

 

AMASYA DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 

3 gün önce İYİ Parti Amasya İl Teşkilat ile merkez ilçe ve ilçe teşkilatlarından da aralarında kurucu üye ve yöneticilerin olduğu yaklaşık 300 kişi, istifa etmişti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.