Yerli cihazlara patent desteği

Yerli cihazlara patent desteği

Türk Patent ve Marka Kurumu medikal cihazlara patent desteği veriyor.

Türkiye, öncelikle ithal edilen ürünlerin üretimlerinin yurtiçinde gerçekleştirilmesi, bir diğer aşamada bu ürünlerin daha da geliştirilerek tasarımından, teknik özelliklerine kadar tüm aşamalarının yerlileştirilmesi çalışmalarına hız verdi. Türkiye'nin ilk kalp pompasının üretildiği bugünlerde bu ve benzer ürünlerin uluslararası korumalarının sağlanması için patent tescili konusu büyük önem taşıyor.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE YERLİLEŞMEYE PATENT DESTEĞİ

Türk Patent ve Marka Kurumu bu kapsamda yürütülen çalışmalara destek mahiyetinde Avrupa Patent Ofisi (EPO) İşbirliği ile "Medikal Cihazlar Alanında Patent Uygulamaları Semineri" düzenledi. Sınai Mülkiyet Uzmanlarına ve medikal sektörde faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak eğitim amacıyla düzenlenen uluslararası etkinlik, özellikle tıbbi implantlar alanında patent ya da faydalı model başvurusunda bulunacak olanların patent tescil koşulları, sınıflandırma vb. hususlarda gerçekleştirmeleri gereken işlemlere ışık tutacak.

PATENT KURUMU YOL GÖSTERECEK

Seminer kapsamında, EPO'daki tıbbi implantlar alanında patentler ve patent başvurularının uygulama örnekleri üzerinden mevzuat değerlendirmeleri, uygulama prosedürleri, eğilimler, başvuru sürecinde karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri ayrıntılı olarak ele alındı. Türk Patent ve Marka Kurumu, patent işlemlerini hızla sonuçlandırmaya yönelik sektöre rehberlik edecek eğitim, destek, danışmanlık hizmetleri içeren faaliyetlerini sürdürecek.

SAĞLIK ALANINDAKİ PATENT BAŞVURULARI ARTIYOR

Medikal cihazlar alanında patent ve faydalı model başvuru sayıları; 2012 yılında 422, 2013 yılında 409, 2014 yılında 464, 2015 yılında 547, 2016 yılında ise 568 oldu. 2017 yılında da medikal cihazlar alanında yapılan başvuru sayısı önceki yıllardaki seyre paralel olarak artıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.