Yerli makineli tüfek müjdesi

Yerli makineli tüfek müjdesi

Hafif silah sanayinde öncü markalarımızdan Sarsılmaz tarafından geliştirilen PMT 7.62 makineli tüfekle uzaktan kumandalı makineli tüfekte dışa bağımlılığımız sona eriyor. 

Türk savunma sanayii firmalarından Sarsılmaz, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB)’nın öncülüğünde, platformlara yönelik 7.62 çapında makinalı tüfek geliştirdi.   

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Platformlar için 7.62 mm makineli tüfek PMT 7.62’nin geliştirmesi sürüyor. Kalifikasyonu tamamlandıktan sonra teslimatına başlayacağımız bu silah sisteminde dışa bağımlılığı bitirecek, artık yerli ve milli üretimle güvenlik güçlerimizin kullanımına sunacağız" dedi.

Sarsılmaz tarafından geliştirilen PMT 7.62'yle Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığının sonra ermesi hedefleniyor. Halihazırda birçok yerli zırhlı kara platformunun üretimini yapmayı başaran Türkiye, bu araçlarda bulunan Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS)’ndeyse yabancı silahları kullanmakta.

Sarsılmaz PMT 7.62'yle, hem bu alandaki dışa bağımlılığın sona ermesi, hem de artık ihraç edilen zırhlı araçlara uygulanan yabancı silah yerine yerli silahların satılması amaçlanmaktadır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.