Yerli otomobile büyük rağbet

Yerli otomobile büyük rağbet

Cumhurbaşkanı’nın yerli otomobilleri üretecek firmaları duyurmasının ardından Türkiye’nin birçok kurumundan yerli otomobile sipariş yağmaya başladı.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobilleri üretecek firmaları duyurmasının ardından Türkiye’nin birçok kurumundan yerli otomobile sipariş yağmaya başladı. Gelen siparişlerin sayısı şimdiden 11 bini aştı.

Erdoğan’ın “babyiğitler” olarak adlandırdığı Turkcell, Anadolu Grubu, Zorlu Holding, BMC ve Kıraça Holding’in birleşip bir ortaklık oluşturarak üreteceği yerli otomobillere ilgi büyük. Daha şimdiden yerli otomobil almak isteyenlerden sipariş geliyor.

İlk olarak bedelini ödemek karşılığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sipariş verdi.

İlk aşamada 5 bin sayıyı veren Cesur, bu sayının üyelerden gelen taleple artacağını da dile getirdi. Bu süreci büyük bir dikkat ve heyecanla takip ettiklerini söyleyen Cesur, 2021 yılını milat olarak değerlendirdiklerini ve bu anlamlı güne üyeleriyle beraber en çok katkısı olan kurum olmalarını istediklerini ekledi. Bunun yanında bu günleri görebilmenin mutluluk verici olduğunu da söyledi.

İlk Sipariş Verenler Kimler?

Yerli otomobili ilk sipariş verenler arasında sendikalar, belediyeler, dernekler de var.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ve Önder İş Dünyası Sanayi ve İş Adamları Derneği 5 bin adet sipariş verirken, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları Sendikası 1000 adet istedi.

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği yerli otomobillerden 200 adet sipariş verirken, Sivas Belediyesi 100 adet talepte bulundu. Afyonkarahisar Belediyesi ise şimdiden 25 adet istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.