Yerli turistte son 50 yılın en büyük artışı bekleniyor

Yerli turistte son 50 yılın en büyük artışı bekleniyor

Geçen yılın mart ayından bu yana evlerinde kalan, tatil yapamayan insanlar da bu yaz için planlarını hızlandırdı. Bu durum seyahat acentelerinin verilene de yansımaya başladı.

Türkiye turizminin pandemi nedeniyle çok zor dönemlerden geçtiğini ifade eden Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Geçen yıl sektör olarak iptal ve değişiklikler ile uğraştık. Bu yıla geldiğimizde ise farklı bir durum var. Eğer normalleşme beklendiği gibi gider, aşılama sayısı artarsa sektörün son 50 yılın en büyük iç pazar satış rakamını yakalayacağını düşünüyorum. Çünkü insanlar artık evde kalmaktan çok sıkıldı” dedi.

Koronavirüs salgını ekonomileri bir hayli etkiledi. Başta turizm sektörü olmak üzere, birçok sektör derinden yaralandı. Turist sayıları düştü, gelirler eridi. Ancak koronavirüse karşı alınan önlemler ve artan aşılama çalışmaları umutları arttırdı. Geçen yılın mart ayından bu yana evlerinde kalan, tatil yapamayan insanlar da bu yaz için planlarını hızlandırdı. Bu durum seyahat acentelerinin verilene de yansımaya başladı. Şu anda yabancı turistlerin gelmesi noktasında istenilen seviyeye ulaşılabilmiş olmasa da artan yerli turist talebi otellere moral oldu.

Geçtiğimiz günler Antalya’da bir grup gazeteciyle bir araya gelen Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, sektörde yaşananlar hakkında bilgi verdi.

3 KATI SATIŞ

“Geçen yıl 1 Haziran’a kadar sadece bu konu üzerinde çalıştık. 11 Kasım’da 2021’de ise erken rezervasyon satışlarına başladık. Bu dönemi de çeşitli kampanyalarlar geçirdik. Şubat sonuna kadar satış yapıldı ve sonrasında vaka sayıları artmaya başladı. Satışlarda gerileme yaşandı. Ancak bu dönemde aşı ne kadar önemliyse güzel bir tatilin de ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. İnsanlar evlerinde sıkıldı. Bu durumda yola çıkarak insanların bu sene daha fazla tatile ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz. Veriler de bunu gösteriyor. Neyle karşılaşacağımızı 15 Haziran’dan sonra tam olarak göreceğiz ama iç pazardan yoğun bir satış talebi alıyoruz. Beklentimizin 3 katı satış yaptık. Dönemsel erken rezervasyon kampanyasının son gününde 1000 oda satışı yapacağımızı tahmin ederken 3 bin 200 oda satışı yaptık. Satışlarımızı hala çeşitli kampanyalarla devam ediyor” dedi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan yerli turistlere, pazarlık yapmalarını öğütledi. Ahmet Hakan, "Artık 'Ruslar gelecek dertler bitecek' sloganının yerini 'Türkler gelecek dertler bitecek' sloganı aldı. Kendimizi ağırdan satalım. Pazarlık yapalım. Fiyat kırdıralım. Oda fiyatına süit isteyelim. Naz yapalım. Hemen tamam demeyelim. Bize muhtaç olduklarını unutmayalım."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.