Yerli ve milli pasaportun detayları ortaya çıktı!

Yerli ve milli pasaportun detayları ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği yerli pasaportun detayları ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada verdiği müjdelerden biri de pasaportlarla ilgiliydi.

Erdoğan, yerli ve milli pasaport üretimine başlanacağını ve "çip" krizi sebebiyle küresel tedarik imkânları zorlaşan pasaport üretimini ülkemizde gerçekleştirecek altyapının kurulduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise dün yerli e-pasaportu tanıttı. Yeni e-pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi yer aldı. 

 

0x0-iste-yerli-ve-milli-pasaport-16-c5bf-cover.jpg

 

YENİ PASAPORTUN ORTA SAYFASINDA AYASOFYA CAMİİ SÜRPRİZİ


Dünyanın en güvenli pasaportlarından biri olan yeni pasaportumuzun sayfaları, Topkapı Sarayı ile başlayıp birinci Meclis binası ile sona eriyor ve tam ortasında da Ayasofya Camii bulunuyor.

 

thumbs-b-c-60e84c0f6a4f59007e3cd877-wvjb.jpg

 

TURKEY YERİNE İLK KEZ TÜRKİYE YAZILACAK


Yeni yerli e-pasaport; halen kullanılmakta olan pasaporta kıyasla, barındırdığı güvenlik özellikleri ve teknolojisiyle, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Yeni yerli e-pasaport, TÜBİTAK AKİS işletim sistemli temassız çipe ve birçok yeni güvenlik öğesine sahip. Ayrıca yeni yerli e-pasaportta, 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacak.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.