Yerli WhatsApp ‘çakma’ çıktı

Yerli WhatsApp ‘çakma’ çıktı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yerli ve milli olarak tanımladığı PTT Messenger ‘çakma’ çıktı. İşte ayrıntılar;

Yerli ve Milli mesajlaşma, konuşma vb. özellikleriyle duyurulan uygulamanın çakma olduğu ileri sürüldü.

“Yerli ve milli whatsapp” denilerek üretilen PTT Messenger’ın kaynak kodlarının başka uygulamalardan aynen alındığı ortaya çıktı.

Anlık mesajlaşma platformu olarak hazırlanan uygulama, ilk kez Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Binali Yıldırım tarafından kullanılmıştı.

Ancak uygulamanın pek de yerli olmadığı anlaşıldı. Geliştirilirken signal tabanlı açık kaynak kod kullanıldığı belirtilen PttMessenger uygulamasının, Zebrachat ismininde yabancı bir uygulamanın aynısı olduğu anlaşıldı.

Daha sonra bu suçlamalara karşı da PTT’nin sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşıldı.

Açıklamada, “PttMessenger, signal tabanlı açık kaynak kod kullanılarak geliştirilmiştir. PttMessenger, tüm geliştirme hakları ile PTT A.Ş.'ye aittir. Zebrachat, PttMessenger'ın geliştirme aşamasında kullanılan proje ve ürün adıdır.  Kullanıcıların doğrudan indirebileceği bir uygulama (apk) dosyası bulunmamaktadır. Çeşitli internet sitelerinde sunulan PttMessenger adlı dosyaların, PTT A.Ş’nin kurumsal anlık mesajlaşma ve haberleşme çözümü olan PttMessenger ile ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

PTT YAZIYOR DİYE YANLIŞ UYGULAMAYI İNDİRDİLER

PTT’den Messenger uygulamasına ilişkin “Kullanıcıların doğrudan indirebileceği bir uygulama (apk) dosyası bulunmamaktadır” denilmesine rağmen birçok kişi uygulamayı indirmek için sanal mağazaları ziyaret etti. Ancak kullanıcılar PTT Messenger yerine, “TalkBox Voice  Messenger – PTT” isimli uygulamayı indirdi. Yurtdışı kaynaklı uygulamanın Türkçe dil desteği olmayınca da sanal mağazada uygulamanın altına olumsuz yorumlar yapıldı. Öte yandan dün 100 bin olan TalkBox uygulamasının indirme sayısı 24 saatte 1 milyonu geçti.

İşte o paylaşımlar:

messenger.jpgmessenger1.jpgmessenger2.jpg

siyasetcafe.commessenger3.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.