“Yerlileştirme Yürütme Kurulu” oluşturma kararı Resmi Gazete’de

“Yerlileştirme Yürütme Kurulu” oluşturma kararı Resmi Gazete’de

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan genelgeye göre, Türkiye sanayisinin “ithalat bağımlılığını azaltmak” amacıyla Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında Yerlileştirme Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Başbakan Binali Yıldırım imzalı genelgede, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ve Maliye Bakanları ile gündemdeki konulara göre ilgili bakanların katılımı ile Yerlileştirme Yürütme Kurulu'nun oluşturulduğu bildirildi.

-SANAYİNİN ULUSLARARASI PAZARLARA ENTEGRE OLARAK GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR-

Kurul'un Türkiye sanayisinin ithalat bağımlılığını azaltmak ve rekabet gücünü artıracak programların hayata geçirilmesi amacıyla oluşturulduğu belirtilerek, "Kurulun sekretarya hizmetleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı tarafından gerçekleştirilecektir. Söz konusu Kurulun çalışmaları ile ortak akıl oluşturulması, yurt içi sanayimizin uluslararası pazarlara entegre olarak geliştirilmesi, orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin sanayi ve ihracatımız içerisindeki payının arttırılması hedeflenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın imzası bulunan genelgede, oluşturulan kurula ilgili tüm bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşların katkı vereceği kaydedildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.