Yeşilay’ın yarışmasında kazananlara ödülleri verildi

Yeşilay’ın yarışmasında kazananlara ödülleri verildi

Yeşilay’ın 4. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması’nın kazananları beli oldu ve yapılan törenle ödüllerine kavuştu.

Bağımlılıkla mücadelede küresel bir kanaat önderi olan Yeşilay, toplumla iletişimde sanatın gücüne başvuran projelere imza atmaya devam ediyor. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması da bu projelerden biri. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması’nın ödül töreni Sepetçiler Kasrı’nda düzenlendi.  Büyük ödülün sahibi ‘Kestik’ isimli eseriyle Yener Şentürk oldu. Yener Şentürk’e 15.000TL’lik para ödülü takdim edildi.

Bu yıl uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele temasıyla düzenlenen 4. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması’na toplamda 1.500 eser katıldı.

 

 Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan başkanlığındaki jürinin değerlendirmeleri sonucu büyük ödülün ve başarı ödüllerinin kazananları belli oldu.

 

Büyük ödül dışında 5.000 TL değerindeki başarı ödüllerinin sahipleri ve eserleri şu şekilde açıklandı: ‘Çöpe Giden Hayaller’ isimli eseriyle Ayşe Kaya Hekim, ‘Karanlığa Yürümek’ isimli eseriyle Ali Demir, ‘Resmin İki Yüzü’ isimli eseriyle Sümeyye Karaarslan.

 

 

FARKINDALIK OLUŞMASI AMAÇLANIYOR

İlk olarak 2015 yılında hayata geçirilen Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması, senaryo yazarlığına ilgi duyan herkesin katılımına açık olarak gerçekleştiriliyor. Bu yılki yarışmada uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele teması işlenirken uyuşturucu bağımlılığına karşı farkındalığın artırılması ve belli bir bilinç düzeyinin oluşturulması hedefleniyor. Yeşilay sinema gibi farklı iletişim dillerinden faydalanarak bağımlılıklarla mücadelesini geniş bir çerçevede sürdürüyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum