‘Yeşilçam’ bu müzede yaşayacak

‘Yeşilçam’ bu müzede yaşayacak

Türk sineması bu müzede yaşayacak. İşte Kepez Belediyesi tarafından yapılan Yeşilçam Müzesi;

Kepez Belediyesi, Antalya’ya Türk sinemasının hatıralarının yaşatılacağı bir müze kazandırdı. Henüz açılışı yapılmayan müzede, Türk sinemasının unutulmaz karakterlerinin ve Yeşilçam'ın ünlü filmlerinin hatıraları yer alacak.

Kepez Belediyesi, daha önce Dokuma Park'ta Anadolu Oyuncak Müzesi'ni yapmıştı. Daha sonra da Yeşilçam sinema müzesini hazırladı.

Antalya'nın 1964'ten beri düzenlediği film festivaliyle destek verdiği Türk sinemasının hatıralarının yaşatılacağı müze, Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinin konukevi’nde bulunuyor.

Dokuma Yeşilçam Müzesi’nde, Türk sinemasının unutulmaz karakterlerinin portre fotoğrafları, karikatürleri ile Yeşilçam'ın ünlü filmlerinin afişleri yer alıyor.

Müzedeki çalışmalar tamamlandı. Ziyaretçiler, müzeyi, eski Türk filmlerinin müziklerini dinleyerek gezebilecek. Yaz aylarında ise müzenin bahçesinde açık hava sinema günleri düzenlenecek.

5ad477d8eb10bb45749626ad.jpg

TÜRK SİNEMASININ HATIRALARI BU MÜZEDE YAŞAYACAK

Dokuma Yeşilçam Müzesi'nin kurucusu olan Başkan Hakan Tütüncü, Antalya'nın Türk sinemasına uzunca yıllar hizmet vermiş bir şehir olduğunu anımsatarak, “Müze çalışmasıyla Antalya'da, Yeşilçam'ın, Türk filmlerinin hatıralarını yaşatalım istedik. Bu müzeyi Dokuma'da oluşturarak, Antalya'ya armağan ettik. Müzede, 1930'lardan itibaren Türk sinemasının tarihini, sanatçılarının fotoğraflarını, yüzlerce filmin afişini görebilmek mümkün olacak" dedi.

16042018132298.jpg

UNUTULMAZ FİLMLERİN AFİŞLERİ MÜZEDE

Başkan Hakan Tütüncü, müzede Türk sinemasına uzun yıllar hizmet eden, emek veren ve aramızdan ayrılan usta sanatçıların karikatürlerinin de olacağına değinerek, “Karikatürler, müzemiz için özel yapılmış. Sinema tutkunlarını, Türk sineması tarihi ile buluşturacak olan yüzlerce filmin afişinin bulunduğu müzemizde, Türk sinemasının unutulmaz erkek ve kadın karakterlerinin portre fotoğrafları ile Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinin setlerinde çekilmiş fotoğraflar yer alıyor. Müze için film müziklerinin orijinal plaklarından bir koleksiyon da oluşturduk. Müze ziyaretçileri, bu plakları gramofondan dinleme imkânı bulacaklar” dedi.

AÇIK HAVA SİNEMA DA OLACAK

Hakan Tütüncü, müzede yazlık sinema olacağını da belirterek, "Müzemizin bahçesinde açık hava sineması da olacak. 30-40 yıl evvel Antalya'da açık hava, yazlık sinemalar çok meşhurdu. O yıllarda yaşamış büyüklerimiz için hatıralarını yeniden yaşayabilecekleri güzel bir mekan oluşturmuş olacağız. Gençler için de müzemizi, geçmişteki nostaljik sosyal ortam ile buluşabilecekleri güzel bir mekan haline getireceğiz" dedi.

Tütüncü, yapımı tamamlanan Dokuma Yeşilçam Müzesi'ni yakın bir tarihte ziyaretçilere açacaklarını söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.