Yeşim Salkım'a Erdoğan'a hakaretten hapis istemi

Yeşim Salkım'a Erdoğan'a hakaretten hapis istemi

Seyhan Soylu, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak sanatçı Yeşim Salkım hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

'SİSİ' lakaplı Seyhan Soylu avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak sanatçı Yeşim Salkım hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Salkım hakkında soruşturma başlattı.

 

YEŞİM SALKIM'IN BEYANI


Soruşturma kapsamında tanıklar ve şüpheli sıfatındaki Salkım dinlendi. Salkım, savcıya verdiği ifadesinde Soylu'nun kendisine husumet beslediğini belirtti. Salkım, beyanında “Kesinlikle hakaret etmedim. Şikayetçi Seyhan Soylu’nun son zamanlarda hakkımda söylediği sözler nedeniyle tedbir kararı aldırdım. O da karara uymadığı için 4 gün tazyik hapsi yattı bu yüzden bana husumet besliyor. Bu nedenle iftira atmış olabilir” ifadelerini kullandı.

 

8 KASIM'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR


İddianamede Salkım’ın sözlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şeref ve saygınlığına saldırı mahiyetinde olduğuna kanaat getirildi. Adalet Bakanlığı’nın da suç itibariyle Salkım hakkında kovuşturma izni verdiği kaydedilen iddianamede, Salkım’ın “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Tutuksuz yargılanacak sanık Yeşim Salkım 8 Kasım’da hakim karşısına çıkacak.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.