YHT istasyonu çöktü

YHT istasyonu çöktü

Sakarya'da YHT istasyonunda meydana gelen çökme sonucunda 6 işçi yaralandı.

Sakarya'nın Arifiye İlçesi’nde yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’nun ikinci katında beton dökülürken çökme meydana geldi. Enkaz altından yaralı olarak çıkartılan 6 işçi hastaneye kaldırıldı. Doktorlar 3 işçinin durumunun ağır olduğunu söyledi.


Olay saat 17.26’da meydana geldi. Devlet Demiryolları’nın bölgedeki en büyük istasyonu olan Arifiye Tren İstasyonu’nda Yüksek Hızlı Tren seferlerine de uygun olarak yeni yapılan istasyon binasının ikinci katına beton dökülürken çökme meydana geldi. İnşaatta çalışanlardan 6 işçi beton yığınlarıyla birlikte aşağı düştü. Diğer işçilerle çevreden yetişenler hemen müdahalede bulunarak 6 işçiyi enkaz altından yaralı olarak çıkardı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan işçilerden 3’ünun sağlık durumlarının ağır olduğu belirtildi.
 

Olay anında istasyon yakınında bulunan ve adını vermek istemeyen bir çalışan, çökmenin ikinci kata hazır beton dökülmesi sırasında meydana geldiğini, beton kalıpların birinci katı da çökerterek aşağıya indiğini, bu sırada 6 işçinin ikinci katta olduğunu söyledi. İlk anda, altta kalan işçiler de olduğu belirtilmesine rağmen, yapılan çalışmalarda enkaz altında başka işçi olmadığı anlaşıldı.

TCDD: İNCELEME BAŞLATILDI

Konuyla ilgili olarak TCDD'den yapılan açıklamada, "Bugün (29 Mayıs 2014) saat 17.26’da; TCDD’ce ihale edilen ve özel sektör tarafından yapılan Arifiye Yüksek Hızlı Tren Gar inşasında, binanın ikinci katında iskele çökmesi olayı yaşanmıştır. Olayda, inşaatta çalışan 6 işçi yaralanmıştır. Yaralılar Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Konuyla ilgili TCDD tarafından olay ve yüklenici firma hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.