Yiğit Bulut'tan İlker Başbuğ'a Amerikancı suçlaması

Yiğit Bulut'tan İlker Başbuğ'a Amerikancı suçlaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlker Başbuğ arasındaki FETÖ polemiğine ilişkin dikkat çekici mesajlar geldi.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Haber Global'de Erdoğan Aktaş'a yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı.

"FETÖ'nün siyasi ayağı" konusundaki tartışma hakkında değerlendirmelerde bulunan Başbuğ, askeri şahısların özel yetkili mahkemelerde yargılanabilmesine izin veren kanun teklifini Meclis'e getiren milletvekillerinin araştırılması çağrısında bulundu.

Söz konusu torba yasada TSK hakkındaki kanun teklifine atıf yapan Başbuğ, "Bahsedilen yasa teklifi  Bu bir kere anayasaya aykırı. Bu tamamen ne için Dursun Çiçek için. Bu olay medyada 'AK Parti ile cemaati bitirme planı' algısı olarak yapıldı. Sivil şahıslar her durumda askeri yerlerde yargılanmaz, özel yetkili mahkemelerde yargılanır. Kayseri'de biz Hava İkmal Bölge Komutanlığı'nda astsubay yakaladık. Flaş bellek ayarlıyorlar. Burada sivillerden yardım alıyorlar. 14 Nisan 2009'da 'FETÖ ile mücadele edeceğim' dedim. Bu kanun teklifini kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN SERT YANIT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün yaptığı konuşmada eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un açıklamalarına tepki göstererek AK Parti’li milletvekillerine Başbuğ'a dava açma çağrısında bulundu. 

Erdoğan, "Parlamentonun hukukunu korumak için süratle hepiniz dava açmalısınız" dedi. 

YİĞİT BULUT: BAŞBUĞ DİK DURMADI

Erdoğan ile Başbuğ arasındaki polemikle ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut'tan da önemli mesajlar geldi.

FETÖ konusunda siyasi suçlu arayan Başbuğ'un süreçteki tutumu ve hatalarına dikkat çeken Bulut şu ifadeler kullandı;

"Amacım şahsına yönelik kesinlikle değil. Fakat bugün konuşurken şunu asla unutmasın; Genelkurmay Başkanı olarak bir gizli servisin FETÖ ile ortak TSK’yı nasıl kumpasa ittiğini görmemesi mümkün değildi. Asla dik durmadı, tam tersi Harp Akademi konuşmalarında Huntington başta olmak üzere sürekli Amerikan değerlerine referans gösterdi.

Bir gariban gazeteci olarak ben “TV’de ve gazetede asla 'Kozmik oda'ya sokmayın, bu bir kumpas” derken benden kat be kat üstün bir makamda kendisi aynı cesareti göstermedi."

YİĞİT BULUT BAŞBUĞ İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

ABD destekli FETÖ operasyonları çerçevesinde Türkiye'ye yönelik saldırılar konusunda İlker Başbuğ ile bir görüşme gerçekleştirdiğini de belirten Yiğit Bulut o görüşmeyi şöyle anlattı;

"Bir de son hatırlatma. Ben Cnnturk’de iken “daha milli bir OYAK” fikrini savunan ben dahil 6 gazeteciye Coşkun Ulusoy 30 milyon TL tazminat davası açmıştı (ve hepsini kaybetti) Bu konu ile ilgili başta olmak üzere 1. Ordu’da kendisiyle 1 saat bir görüşmemiz oldu!

Kendisine OyakBank ve Ereğli konusunda çok önemli detaylar ve Oyak yönetimindeki “emperyal güçler ile hareket edenler” ile ilgili düşüncelerimi de aktardım, 'bankayı asla satmayın' diye fikrimi belirttim.

Daha o zamanlarda TSK’ya yönelik küresel saldırı her anlamda başlamıştı ve bütün yazılarımda uyarılarımı birçok arkadaşımla birlikte yaptım. Uzun lafın kısası; Başbuğ o dönemde gazeteciler kadar bile dik duramadı!"

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.